[]

İngilizce sorunu

Şimdi ben bu sene lys ye girdim ve tercih yapacam.Ancak istediğim bölüm %100 ingilizce ve benimde ingilizcem yok denecek kadar hatta abartmayayım hiç yok.Gittiğim universite de hazırlıgı gecsem sizce benim açımda sorun olur mu?benim durumda da olan kişiler mutlaka vardır.Azcık yardım edin şu lys gencine...




 
ben oku derdim ki hazırlık zevklidir, en eglenceli zamanlar kafa rahatken orda olur, hem ing. ogren ki ilersi icin de rahat olur. ing. ogretim işi univ.den univ.e degisir, kotu ingilizceyle bi ders gecemeyecegin bolum de var yani.


  • everlong  (27.07.10 00:19:10 ~ 00:19:31) 
yani hazırlıgı gecersem ingilizceyi halledersin diyosun?


  • ciagra  (27.07.10 00:21:01) 
İstediğiniz bölüm %100 ingilizce ve ingilizcenizi belli bir seviyeye getirmeden -veya dediğiniz gibi hiç yoksa- bölüme başlarsınız kesinlikle zorlanırsınız diye düşünüyorum. Kendimden örnek vermem gerekirse ben ingilizce eğitim veren bir vakıf üniversitesinde içmimarlık eğitimi alıyordum (geçen sene bıraktım) ve 1 yıl hazırlık eğitimi aldım (benimde okul öncesi ingilizcem gayet zayıftı) takır takır da kurları geçtim. Hatta iyi bir derece ile bile bitirdim diyebilirim. Fakat bölüme geçtiğimde özellikle yabancı hocaların derslerinde kendime ifade etmekte zaman zaman zorlandım. Hiç hazırlık okumasam sanırım hiç bir şey yapamazdım o bölümde. Siz istediğiniz bölümü ve okulu belirtseniz bence daha sağlık bir bilgi alabilirsiniz. Çünkü her okulun hazırlık eğitiminin aynı seviyede olmadığı aşikar.


  • borumu  (27.07.10 00:26:39) 
odtü makine müh. istiyorum.zaten tercihleri verdikten sonra bi kursa gitmeyi düşünüyorum.hazırlık zaten kesinlikle okuyacam.tüm bunları yaptıktan sonra bir problem olur mu?


  • ciagra  (27.07.10 00:30:18) 
Açıkcası hazırlık okuduktan sonra çok büyük bir problem yaşayacağınıza inanmıyorum. Ama dil ile ilgili sorunları yenmek sizin çabanızla mümkün olur ancak. Umarım odtü hatta sizin istediğiniz bölümden birileri duyurunuzu görür ve size daha sağlıklı bilgiler verirler.


  • borumu  (27.07.10 00:37:37) 
ben hazırlığı atlamıştım odtü'de, ama 1.sınıftayken oldukça zorlandım çünkü ne kadar yazılı ingilizcem iyi olsa da kulak dolgunluğu olmadıkça dersi bile dinleyemiyor insan. ilk dönem beginner başlayanlar 2. dönem intermediate oluyor odtü'de, bölüm süresince de çok gelişmez o ingilizce. hazırlıktayken kasın dicem ama hazırlık laylaylom geçer, yine de advanced hale getirmeye çalışın, hazırlık sonunda work and travel vs iyi olabilir.
ve kesinlikle hazırlık okuyun, zaten makina baya kastıran bi bölüm:)

  • meriadoc  (27.07.10 00:50:28) 
hazırlığı geçmek kavramı yanlış olmuş yalnız, daha dorusu ben yanlış anladım hatta diğer arkadaşlar da öyle anlamış, ben diyorum niye hiç ingilizcesi yokken atlamaya çalışıyor, biz ona hazırlık okuduktan sonra diyelim. halledersin, çok kastıran bir ingilizce kullanmıyor çoğu hoca, hatta ingilizceni biraz geliştirdikten sonra haz.da, takip ettiğin diziler falan varsa onları ing. altyazı ile izlemeye başla. bilmiyorum belki zorlanırsın başta bi bok anlamıyorum diye ama emin ol kulak dolgunluğu olarak o aktiviteler iyi gelir sana. hallolur yani, rahat ol, öğrenmene bak.


  • everlong  (27.07.10 04:57:22 ~ 04:58:49) 
dil dediğin 1 senede öğrenilmiyor. ama temelini alırsın hazırlıkta. senin de aldığın eğitimin üstüne bir şeyler koyman gerekiyor ama. o sınavdan sonra bir boşluğa düşüldüğü için çok laylaylom geçer hazırlık. geçen sene eşek gibi çalıştım bu sene tatil yapıyım hatasına düşebilrisin. bikaç tane de kafa adam bulursan işin zor, kaçıp durursun okuldan. zar zor geçtim ben bu sene 62,5'la. liseden de orta halli bi ingilizcem vardı. tanıdıklarımın %50si kaldı o sınavdan. hatta sınava girmek için puan bile toplayamayan çok insan vardı. bir de pakistanlı bir arkadaşım vardı ülkesinin resmi dili ingilizce :) çatır çatır ingilizce konuşuyordu ama 2 senedir hazırlıktaydı. bu sene geçti mi geçemedi mi bilmiyorum. neyse.. o kadar insan süper ingilizceyle kazanmıyor odtü'yü. sorunun olabilir ama bu çok uzun sürmez. alışırsın. hatta ilk dönem zorlandığın konulara, quizlere ikinci dönem baktığın zaman gülüp geçiyorsun bunu mu yapamamışım diye.


  • rebelli00n  (27.07.10 13:25:33 ~ 13:26:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.