Giriş
(5)

Yapay zeka ile şarkı yapanlar

yakalayamadığın.ışıklar
Bundan tam olarak ne anlıyorlar? Kullanılan neredeyse tüm sesler birbirinin aynısı ve bağırıp çağıran türden. Robot yırtınıyor şarkı söylerken. Sözler de çoğu zaman yavan. Çok tutan şarkılar da en fazla Ta ki Seni Görene Kadar ayarında.Edit: Sagonun Nun Sultan projesini hariç tutuyorum o kendini çok
Bundan tam olarak ne anlıyorlar? Kullanılan neredeyse tüm sesler birbirinin aynısı ve bağırıp çağıran türden. Robot yırtınıyor şarkı söylerken. Sözler de çoğu zaman yavan. Çok tutan şarkılar da en fazla Ta ki Seni Görene Kadar ayarında.

Edit: Sagonun Nun Sultan projesini hariç tutuyorum o kendini çok belli ediyor, ben oldum diyor dinlediğin her parçada.
0
yakalayamadığın.ışıklar
(14.08.26)
Neticede bir tanesi tutarsa para kazandırıyor. O yüzden bin tane denemekte zarar görülmüyor.
0
teletabi
(14.08.26)
ilk dönem yapay zeka ile şarkı üretimindeki ilgi, hepimizin hafızalarına kazılmış eski yeni farketmeksizin tüm parçaları farklı bi yorumla, aranjmanla denemekti. suno.com ilgi görmesi ve trend haline gelmesiyle bi dönem sayısız ai cover konseptinde youtube kanalları türedi. son çıkan kapalı devre ai modelleri copyright tespit edince parçayı üretmediği için bu konsept sona erdi denilebilir.

daha önce bi paylaşım yapmıştım. halen amatör ruhla, yorum ve aranjmanı çok kısa sürede donanım/yazılım gerekmeksizin yapabilmenin keyfini çıkartıyorum. dinleyin, karar sizin. www.eksiduyuru.com
0
kurmalifare
(15.08.26)
bu bir teknoloji, dolayisiyla surekli bir gelisim surecinde. yapay zeka ile sarki yapmak zaten cok yeni bir durum. buyuk beklentilere girmeyin. ama gelisecegi, daha iyi olacagi kesin. iste bu nedenle insanlar bir sekilde deneyip kendileri goruyorlar, deneysel bir seyler yapip ogrenmeye, bu teknolojiyi ve uretim kalitesini gelistirmeye calisiyorlar.
0
Sour
(15.08.26)
dikkatimi çekenleri yazmak istiyorum. şimdi bunları kategorilere ayıralım. birinci sunocu, random şarkı basıp yayınlayanlar, yani iyi olmuş kötü olmuş farketmeden, müzikten anlamadan spam yapan tipler. ikincisi victor lundenberg gibi beste yapma söz yazma kabiliyetine sahip ve suno ile şarkı üretip yayınlayan tipler

örnek www.youtube.com

epidemic sound diye bir kanal var sürekli ai şarkı listeleri yayınlıyor. epidemic soul, epidemic pop, epidemic rnb belki böyle 10 tane kanal var :)

üçüncü tip insanlar, yine müzik yapmayı bilenler ama değişik yaklaşım arayanlar. ben de bunlardan biriyim mesela tamamen kendi bestelerimi sunoya yükleyip form bilgisi hakkında değişik fikirler alıyorum. çoğu zaman klişe şeyler olsa da zaman zaman iyi netice aldığım da oluyor. sonra bu neticeler doğrultusunda şarkının son halini kaydediyorum.

ha bir de mesela şarkım zaten hazrı, sözleri yazdım ama bunu bir vokal okuduğunda nasıl olur onu görmek istiyorum. o konuda da faydalı oluyor.

demo için sunoya vokal okutma fikri benim için çok cazip ayrıca, vokal bulacaksın, tamam diyecek, eve gelecek, kayıt alacaksın falan hani para getirmeyen bir iş için çok uğraştırıcı süreçler.

Benim bestelerime örnek bırakayım : www.youtube.com

son olarak yapay zeka müziklerinden, video izlerken araya sıkıştırılmış ai videolarından, konuşan kedilerden falan çok sıkıldım. suno 1 ayda 60 download sınırı koydu ama bu geçmişin ai çöplüğü olduğunu değiştirmiyor.

Ayrıca günde 1000 2000 kredi harcadığım çok oldu 1 tane bile düzgün bişey çıkardığını görmedim. özetle benim gibi kendi bestelerin varsa, sürekli beste yapıyorsan, fikir almak istiyorsan güzel olabiliyor.

eskiden stock müzik diye bir kavram vardı, telifsiz müzik. mesela girerdin envatoya, binlerce müzik var. verirdin parasını alırdın tv de kullan, reklamlarda kullan, youtube da kullan, ihtiyacın olan izlenme dinleme sayısına göre lisansl alırdın devam ederdin. şimdi mesela çok kallavi firmaların tv reklam müziklerinde bile suno duyuyorum ve çok kötü işler çıkıyor. ciddi bir piyasası vardı jingle işinin türkiyede mesela. reklam ajansları da suno kullanmaya başlamış.

yayınlama kısmını atlamışım. distrokid diye bir site var. yıllık yaklaşık 50 dolar ücret ödediğin zaman sınırsız şarkı yükleyebiliyorsun. hatta değişik sanatçılar da yaratabiliyorsun .siteye yaptığın 1 yükleme, amazon müzik, apple müzik, spotift, youtube müzik belki böyle böyle 15 yere birden yükleniyor. dinlenme elde edersen gelirin hesabına para olarak geliyor. yani spamlamak için muhteşem bir ortam.

sunoyu çok da gömmeyeyim evet klişe olarak çok güzel varyasyonlar çıkıyor, hani söz yazımına da ai getirdi. özellikle bir de keko rap, popumsu arabesk yaparsanız, nakaratın vurucu yerlerine de 2 acıklı söz yerleştirirseniz bi iki kanal ekle veya çıkar derken yapabilirsiniz.

Ben hiç bir zaman kendi evimde öyle çok güzel hoparlörlere kulaklıklara sahip olamadım. şu gün mix mastering için bi kulaklık alsam en az 40 binlira. adam gibi 2 monitör alsan 80 100. sunonun soundunu stemlere ayırarak tek tek miksleme yapmayı düşünüyorum freq visualatör ekranına bakarak. muhtemelen şu an olduğundan daha iyi bir sounda ulaşacağım.

son olarak söz müzik bana ait olan bir parçaya sunoya vokal okuttum. bu şarkıyı tamamlamak için çok sabırsızlanıyorum. keşke size dinletebilseydim. çok büyük bir hit

ismi 'dokun bana' yarın öbürgün büyük bi sanatçı böyle dokun bana dokun bana diye bağırırsa beni hatırlarsınız :)

geçen bir bestemi yükleyip şunu yaptım hehe
soundcloud.com
+3
omer460
(15.08.26)
Dört beş bestem var. Kendimce bir enstrüman çalıyorum. Ama sesim yok. Müzikle amatör olarak ilgileniyorum. Dolayısıyla profesyonel bir müzisyen tanımıyorum. Suno bana bu handikapı aşma imkanı veriyor. İş güçten ilgilenemiyorum ama şarkılarımı buraya yükleyip profesyonel bir şarkı haline getirme fikri bana güzel geliyor. Ha dersen ki senin şarkılar iş yapar mı, yapmaz muhtemelen, İncesaz tadında şarkılar, üç beş kişi dinlerse ne ala. Ama mesele o değil, benim ürettiğim bir şeyin ortaya çıkması, şu koca dünyada kendine bir yer edinmiş olması bile yeterli. Ben olaya böyle bakıyorum. Ama genel itibariyle işin içinde para kaygısı var.
0
osuran imam
(15.08.26)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.