Giriş
(4)

Taksim civarındaki satılık binalar

adwokat
Dün bölgede takılırken çok sayıda satılık bina dikkatimi çekti. Birçoğunun da fiyatı uygun. Tabii ki hepsi kentsel sit alanı içinde, harabe, şu an için çivi bile çakılamaz vs.. ama sonsuza kadar bu binalar böyle mi devam edecek? Buraların olayı nedir tam olarak? Yatırımlık düşünülebilir miÖrnek bi i
Dün bölgede takılırken çok sayıda satılık bina dikkatimi çekti. Birçoğunun da fiyatı uygun. Tabii ki hepsi kentsel sit alanı içinde, harabe, şu an için çivi bile çakılamaz vs.. ama sonsuza kadar bu binalar böyle mi devam edecek? Buraların olayı nedir tam olarak? Yatırımlık düşünülebilir mi

Örnek bi ilan mesela;
shbd.io
-1
adwokat
(5 saat)
taksim civarında 8 milyona bina veriyorlarsa zaten başka bir şey söylemeye gerek yok :D
İstanbul'un ortasının da ortasında ne yatırımlığı :D
-2
croswell
(5 saat)
Dostum bina demişsin ama burada katlar bile yok :)
Western film sahnesi gibi ön duvarı sadece.
Muhtemelen belediyeyle, bakanlıkla arası iyi işleri çözecek biri alır yapar.
0
burfak
(5 saat)
bu bina tarihi eser kategorisindeyse anıtlar kurumu denetimine girer. öyle olunca aşağıya yazacağım şeyler oluyor.

İzinsiz tadilat yapılamaz. Kapı, pencere, çatı, cephe, balkon, hatta bazen iç mekândaki belirli unsurlar bile kurul iznine tabi olabilir.
Yıkım veya yeniden yapım çok zordur. Bina ağır hasarlı olsa bile kurulun onayı gerekir.
Restorasyon maliyeti artabilir. Kullanılacak malzeme ve yöntemler kurulun istediği standartlarda olmak zorundadır.
İşlemler uzun sürebilir. Proje hazırlanması, kurul toplantısı ve onay süreçleri haftalar hatta aylar sürebilir.
Kat karşılığı dönüşüm veya kentsel dönüşüm zorlaşabilir. Müteahhitler bu tür binalara girmek istemeyebilir.
Enerji verimliliği uygulamaları kısıtlanabilir. Dış cephe mantolama, PVC pencere, güneş paneli gibi uygulamalara izin verilmeyebilir veya özel şartlar aranabilir.
Bakım yükümlülüğü devam eder. Bina sahipleri yapıyı korumakla yükümlüdür; kendi haline bırakılması da sorun oluşturabilir.

yani ilgileniyorsan ilk önce anıtlar kurulu denetimine girip girmediğini araştır.

ahşap evler de çoktur dikkat edersen. yıkılmıştır harabedir, satsan kimse almaz, yapsan orjinaline sadık kalmak zorundasın bu yüzden kendi evlerini kundaklatanlar bile olmuştur.

diyelimki anıtlar kuruluna girmiyor bu sefer sağındaki soğundaki binalar girer. eski binalar. kendi binanı yıksan onlar da yıkılır veya zarar görürse al başına belayı. zaten günümüz kanunlarında arazinin yüzde 20 sini falan belediye alıyor çevre düzenlemesi için.

hiç bişey olmaz demek de değil bu dediğim. imkanın, paran vardır, her yönüyle araştırırsın, tartarsın. kafana yatarsa girersin .
+1
omer460
(4 saat)
Boyle cok fazla mustakil bina var. Sadece Beyoglu'nda degil Balat'ta da var. Denize 2 dk. mesafede, yol yalisi gibi. Fiyatlari da cok uygun. Fakat sadece boyle bir suru binanin olmasi ve kapis kapis gitmemesi bile yeterince kusku uyandirici degil mi? Yani bunu dusunen tek siz degilsiniz herhalde!

Not: 2. dereceden tarihi eser bina sahibiyim, fakat yatirimlik degil, dedemden kalma.
+1
Sour
(4 saat)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.