(2)
yurtdışı alışveriş yasağı ile ilgili geri adım sözkonusu mu
geçenlerde sanırım bir youtube videosunda "galiba yurtdışı alışveriş konusundaki kısıtlamayı geri alacaklar, bununla ilgili bir çalışma var" gibi bir cümle sarfetti. öyle bir çalışmadan ziyade içeride bir homurdanma varmış kısaca.buna dair bir şey duydunuz mu ya da bilginiz var mı?tümden kaldırmazla
geçenlerde sanırım bir youtube videosunda "galiba yurtdışı alışveriş konusundaki kısıtlamayı geri alacaklar, bununla ilgili bir çalışma var" gibi bir cümle sarfetti. öyle bir çalışmadan ziyade içeride bir homurdanma varmış kısaca.
buna dair bir şey duydunuz mu ya da bilginiz var mı?
tümden kaldırmazlar zaten ama belki belli bir limite kadar geri açarlar bu imkanı.
0
biseysorcaktim (
02.08.26)
ben geri alacaklarını sanmıyorum zira avrupa bile aynı yoldan gidiyor çine karşı gümrüksüz limitleri epeyce düşürdü.
diğer yandan yurtdışı alışveriş yapılamaması gerçek manada harcamaları ne kadar düşürdü ben pek etkilediğini sanmıyorum. insanlar gene aracılar-ithalatçılar üzerinden daha pahalıya ürün almaya devam ediyor. madem temudan terlik alamıyorum o parayı yatırım fonuna koyayım demiyor.
+1
Bu tarz bariyerler kalkmaz kolay kolay. Hele vatandas disinda kimseye faydasi yoksa hayatta kalkmaz
0