(7)
Tanışmak için masanıza gelsem kabul eder miydiniz?
Yılın yaklaşık 9 ayı şehrin en introvert insanı gibi yaşıyorum, kalan 3 ay da ciddi bir sosyalleşme açlığı çekiyorum.Şu an tam olarak o dönemdeyim. Son bir aydır festival, uzay etkinliği, kamp, solo gezi derken sürekli yollardaydım. Şimdi eve döndüm. Yeni insanlarla tanışmak istiyorum ama bütün bunl
Yılın yaklaşık 9 ayı şehrin en introvert insanı gibi yaşıyorum, kalan 3 ay da ciddi bir sosyalleşme açlığı çekiyorum.
Şu an tam olarak o dönemdeyim. Son bir aydır festival, uzay etkinliği, kamp, solo gezi derken sürekli yollardaydım. Şimdi eve döndüm. Yeni insanlarla tanışmak istiyorum ama bütün bunlara rağmen hâlâ insanlarla tanışmak zor oluyor.
Sosyal anksiyetem şu sıralar yok. Biriyle göz göze gelirsek veya ufak bir fırsat oluşursa sohbet başlatabiliyorum. Hatta şu an sosyalliğe o kadar açım ki anksiyete kalmıyor. Biri biraz gözüme baksın, hemen bir şey söyleyebilirim. Sohbetim de aşırı awkward değil; rahat şekilde konuşabiliyorum yeni biri de olsa.
Sorun, yaşadığım yerde tek başıma gidip sosyalleşebileceğim bir ortam yok.
Geçenlerde bilgisayarımı alıp bir kafeye gittim mesela. Ama kafeler bana pek sosyalleşme alanı gibi gelmiyor. Herkes kendi arkadaş grubuyla oturuyor. Tek başıma masada oturunca da bir anlamı yok.
Merak ettiğim şey şu:
Siz arkadaşlarınızla bir kafede otururken masanıza gelip şöyle desem ne düşünürdünüz?
“Merhaba, sosyalleşmeye açık mısınız? Burada pek arkadaşım yok ve yeni insanlarla tanışmaya çalışıyorum. Bugün kendime beş yeni insanla tanışma hedefi koydum. Sizinle de tanışabilir miyim?”
Garip mi bulurdunuz? Dilenci gibi mi görünürdüm? Rahatsız olur muydunuz? Pozitif bir şekilde gülümseyerek gelcem ama “gel otur” der miydiniz?
Daha önce benzer şekilde insanlarla tanıştığım oldu. Yan masadaki birine laf atıp sohbet başlattığım da oldu. Üç hafta önce bir kampta hiç tanımadığım insanların yanına oturdum kahvaltıda, tanıştık ve gayet güzel vakit geçirdik. Ama orası kamptı; insanlar zaten daha açıktı.
Aynı şeyi normal bir kafede denesem tepkiniz ne olur? “Ne güzel, gel otur” mu dersiniz, yoksa “Bu kim şimdi?” diye mi düşünürsünüz? Kavga falan çıkarmazsınız herhalde :)
Yerelde gerçekten sıfır arkadaşım var ve açıkçası yeni insanlarla nasıl tanışıldığını bilmiyorum. Kafeye tek başıma gitsem ne yapacağım? Elime kahve alıp masa masa gezmem gerekiyor herhalde.
Sosyal deney gibi videoya çekme fikri de geliyor ama o zaman da olay samimiyetini kayber.
Siz yeni insanlarla nasıl tanışıyorsunuz? Tek başına dışarı çıkan birine ne önerirsiniz? Masanıza bu şekilde gelsem kabul eder miydiniz?
0
Ne uzattın yaaa bırbırbır. Masama gelirsen ayağına sıkarım.
+1
Tipine konuşmana vs göre değişir
+1
Dünyada her şey algıdır. İlk anda karşındaki enerjini nasıl algıladı onunla alakalı. Bir de şimdi atıyorum masada çok gergin bir konu konuşuluyordur, sen sevgi kelebeği olarak gelirsen ters teper. Her şey o ana bağlı.
Ha ben her halukarda buyur gel otur derim de herkes ben değil.
+1
fikrim sabit degil
(
25 dk)
kabul ederim niye etmeyeyim, icecegi vs de ben soylerim hatta. bir tavsiye olarak; kiraathanelere (bizdeki adiyla "kahve") gitmeyi deneyebilirsin. hem guzel cayi ucuza icersin hem sohbet baslatma olasiligin cafelere gore cok daha yuksek olur. "bu bölgede hiç arkadaşım yok, sosyalleşmeye çalışıyorum, tanışabilir miyiz?" demene gerek bile yok. samimiyeti ilerletip kagit oyunlarina oyuncu veya yanci olarak da katilmayi dusunebilirsin.
0
Yaklaşımına, tipine, samimiyetine bağlı
+1
Söylediğin şekliyle olmaz da,
Başka yer olmayan bir anda, yer olmamasını bahane edip oturabilir miyim deyip, oturduktan makul süre sonra havadan sudan bir konu açıp oradan devam edilebilir. Ama cümlelere sanki Türkçesi yokmuş gibi öyle İngilizce kelimeler sokuşturursan, başkasını bilemem de ben tepki gösteririm.
0
yazdıklarının tümünü okumadım, çok uzun.
buyur gel otur derim ama umarım çok uzatmıyorsundur.
yazdığın gibi konuşuyorsan oyumu buyur gel'den basgitlan'a çekerim.
0