Giriş
(3)

Apartman yönetimi ve kat malikleri davası hakkında

deepness
Bir arkadaşım uzun süredir apartmanın en üst katında oturuyor. Yağmur yağdığında ve günısılar arıza çıkardığında evine su sızıyor. Muteahhihit 5 yil boyunca bazi tanir tadilat yapti ama son tahlilde yagmurda tavan akti banyodan su akti. Son çareyi mahkemeye başvurmakta buldu, bilirkişi raporu var el
Bir arkadaşım uzun süredir apartmanın en üst katında oturuyor. Yağmur yağdığında ve günısılar arıza çıkardığında evine su sızıyor. Muteahhihit 5 yil boyunca bazi tanir tadilat yapti ama son tahlilde yagmurda tavan akti banyodan su akti. Son çareyi mahkemeye başvurmakta buldu, bilirkişi raporu var elinde, arabuluculuk süreci ve ardından esas dava sürecini bekliyor, dava kat maliklerine açılacak. Aranızda bu konu hakkında bilgisi olan varsa, süreç nasıl işliyor, ortalama kaç sene sürer? Süreci en az darbe alacağı şekilde yönetmek istiyor çünkü zaten bu konu yıpratmış. Son olarak, tadilat yapıldı ve çözüm bulundu diyelim, evi satıp başka eve geçmesini tavsiye eder misiniz? Sorunun tekrarlaması halinde, evin değeri düşecek ve maddi manevi tekrar yıpratacak.p
0
deepness
(3 saat)
Yapay zekaya
Müteahhidin genel ve gizli ayıplar için sorumluluk süresi olan 5 yıl içinde yaptığı onarımlar sorunu çözmekte yetersiz kalırsa 5 yıllık süre uzar mı?
dedim. 'Evet.' dedi.
Ben olsam oradan da yürürdüm.
+1
Mirket
(2 saat)
Selam ben bu kişiyim. 2 yıl bu çileyi çektim. Sonra mahkemeye verdim. 2 yıl mahkeme sırası gelsin diye bekledik. 2 yıldır da şu dosya eksik bu dosya eksik diye dava erteleniyor. Bazen eline silah alıp komşularını tarayanlara hak veriyorum gerçekten.
0
Kahvedesu
(2 saat)
müteahhidin 5 yıl sorumluluğu var. bu süre geçti diyelim, çatı da ortak alan. yani ben 2.kattayım çatı onarımları beni bağlamaz diye bir şey yok.
yapacağınız şey, ilk toplantıda çatı onarımının (izolasyon, günısı yer değiştirmeleri veya onarımı, diğer yapılacak) yapılmasını istemek. toplantıya katılan kat malikleri tarafından oylanır, kabul edilirse aidatlardan veya ek bütçe çıkarılıp karşılanır.
ancak maalesef vatandaşlarımız bu düşünceye çok uzak. elin avrupalısı toplantıya katılmak için tatiline o zamana göre ayarlar, toplantıya efendi efendi katılır ve 2-3 haftalık kullandığı tatil evi olan yeri bizden daha çok önemseyip yapılacaklar için elini taşın altına atar.

umarım komşular da bu düşüncededir.
0
MtKrt
(12 dk)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.