(2)
uzun yıllardır evden çalışma sonrası ofis
uzun yıllardır evden çalışıyorum.zamanla mesaim kaçta başklıyor kaçta bitiyor, fazla mesai yapıyor muyum, hangi saatlerde çalışıyorum kısmı hep karıştı. ofise gitmeli klasik 9-18 mesaili çalışma nedir nasıl yapılır unuttum.yıllar sonra ofise dönenler var mı? işler beklediğiniz gibi mi gitti yoksa ge
uzun yıllardır evden çalışıyorum.
zamanla mesaim kaçta başklıyor kaçta bitiyor, fazla mesai yapıyor muyum, hangi saatlerde çalışıyorum kısmı hep karıştı.
ofise gitmeli klasik 9-18 mesaili çalışma nedir nasıl yapılır unuttum.
yıllar sonra ofise dönenler var mı? işler beklediğiniz gibi mi gitti yoksa gerçekten ilk kez işe başlıyor gibi mi hissettiniz?
önceki işlerim de start-up / scale-up tarzı işlerdi. bu sefer büyük bir kurumsal firmada olacağım. açıkçası yeni bir iş heyecanından ziyade (kısmen) ilk kez işe giriyormuşum gibi bir heyecanım var.
0
Gradient_tabanlı_mor
(
1 saat)
korona 2020 martta patlamıştı, okullar kapanmıştı. tam işte o zaman biz de evlere geçmiştik. 2025 yazı temmuzunda ofise çağırdılar. çok kötü olduk, herkes bu kadar sene içerisinde bu düzene alışmış hayatını bu şekilde yönlendirmişti. bir de şehir dışından çalışanların ofise gelme zorunluluğu yok. saçma adaletsiz bi düzene geçildi ama açıkcası o kadar zamandan sonra ofise gitmek, sosyalleşmek bana bi yandan iyi geldi. artık çok bunalmıştım.
şu an evrilen kısım çoğunlukla gitmek ama ara ara evden çalışma gibi durumlarımız da olabiliyo. ofisi bizim ekipte 3 kişi çeviriyoruz + olarak şehir dışında çalışan bir arkadaşımız daha var o full ev. o yüzden giriş çıkış saatleri çok problem değil. 1 kişi 1 hafta evde diğer 2 kişi ofiste olacak şekilde gibi ayarladık şimdilik. patronlar ofiste adam görmek istiyolarmış...
ofise gitmemin iş anlamında hiçbir yararı yok bana bu arada. iletişimde olduğum ekipler ofise gelmeyen kısımda daha çok. + olarak ofise gidince daha "az" çalıştığıma da eminim.
ama sorunuza özetle ilk başta zorlanıyorsunuz, tuhaf geliyor, sinirinizi bozuyor ne vardı evden çalışıyodum diye düşünüyosunuz. ama sosyallik ve insan ilişkileri açısından iyi bir yanı da var. sürekli evde olmak sürekli iletişimi yazarak veya meetler üzerinden sağlamaya çalışmak insanı yalnızlaştırıyo. yani benim için öyleydi.
ama tabi eğer introvert bir yapınız varsa bu sosyallik canınızı daha çok sıkabilir. belki sizde de hibrit bir sistem olursa insanların adapte olması daha kolay olur. şimdiden geçmiş olsun ve yeni işiniz hayırlı olsun :)
0