[]

bilgisayar oyunları nedeniyle ağrı

merhaba herkese,

iyi kötü ekran kartsız bir bilgisayarım var. LCD birde monitörüm var. istediğim oyunlarıda çalıştırıyor ama oyun oynayıp kalktıktan sonra başımda şiddetli bir ağrı ve mide bulantısı oluyor. sizce bu nedendir. normalde nette gezindiğimde bir sorun olmuyor ama oyun oynadıktan sonra kötü oluyorum.


p.s : oyundan çıktığımda monitörde "nonpreset mode!" yazıyor bu nedir?

 
astigmat olabilir. astigmat ekranın durmadan hareket ettiği oyunlarda genelde fpslerde başağrısı ve mide bulantısına sebep oluyor.


  • ayiadam  (25.07.10 17:35:10) 
nonpreset mode monitör ile ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor. şunları kontrol et

ekran ile bilgisayarı bağlayan kablo iki tarafta da tam oturmuş mu?
Ekran kartına gelen güç kablosu tam olarak takılmış mı yoksa bşir sakatlık mı var?
Monitörün güç kablosunda bir sorun var mı?

Bunlar çözmezse monitörün menüsünden default ayarlara döndür cihazı (set to factory settings falan gibi bir şeydir)

Bahsettiğin sorun da muhtemelen bununla ilgili, normalde fark etmediğin bir titreme vesaire olabilir. oyunda iken ekranın kenarına bir sticker yapıştırıp (referans için düz bir yüzey olsun diye) hemen üstüne bak pixeller sabit mi titriyor mu?
  • rygard  (25.07.10 17:50:08 ~ 17:51:52) 
(bkz: motion sickness )

bende de oluyor ama istisna olarak bazı oyunlarda daha fazla oluyor. mesela yarım saat half-life oynamak kusmaya kadar gidebiliyor.
  • ency  (25.07.10 18:16:56) 
@rygard : teşekkürler uygulayacağım.

@ency : evet. bi ara enter the matrix oynamıştım onda daha kötü oldu. (:
  • yam'  (25.07.10 18:20:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.