[]

ÖSS ve Tıp: 450. ve 8400. Olan Gençler

Şimdi benden tavsiye istendi de ben de bu işlere uzak kaldığım için size danışayım dedim.

1) MF3'ten girip bu dereceleri elde etmiş iki kuzen, ikisi de tıp istiyor. Hangisi için hangi tıp fakültesini tercih etmesini önerirsiniz? Özellikle 8400. olan için tavsiyeniz ne olurdu?

2) Bu soru da 450. olan için: Sırf İngilizce diye Hacettepe (Türkçe) yerine Marmara Tıp (İngilizce) ya da Cerrahpaşa (İngilizce) yazmak akıllıca mıdır?

3) Gene 450. olan için bir soru: Çapa vs. Cerrahpaşa durumuna ne diyorsunuz? Çapa, Cerrahpaşa (İngilizce) ve Hacettepe (Türkçe) üçlüsünden hangisini seçerdiniz? Ayrıca bu potaya Ankara Tıp ve Ege Tıp falan girmeli mi?

Teşekkürler.

 
2- akıllıca değildir.hacettepe diyorum.
3- bu saydıklarınızı geçen senenin başarı sıralarına göre sıralasın.ilk sıraya hacettepeyi yazsın.

mf-3 te de sıralama hatası var diyordu sadık gültekin.gözünüz haberlerde olsun.
  • grgn  (25.07.10 13:04:16) 
8400. olan öğrenciye:
Tıp fakültelerine girebiliyorki , hatta maltepe üniversitesi tıp fakült. (üstün başarı burslu) 8500 den almış geçen sene , ve 12000 'e kadar anadoluda tıpğ fakültesi var
İkiside bence tıp'ı tercih etsin.

2 ve 3. soru:ingilizce iyidir , hoştur , cerrahpaşa ingilizce derim.
  • slymene  (25.07.10 13:25:32) 
1) 8400. de tıbba yerleşebiliyor ama anadolu' da. katü misal.
diş hekimliği hacettepe, istanbul diş hekimliği girebilir.

2)ingilizcesi iyiyse istanbul tıp, cerrahpaşa, hacettepe vs.. yazabilir. ya da burslu fatih, yeditepe vs.

3) bu sıralamayla cerrahpaşa(ing) yazmaya başlarsa 30 tercih var. mf3 den herkes tıp yazsa bile en kötü istanbul tıp'a yerleşir.

2009 yerleştirmelerine göre:
hacettepe tıp(ing) kont. 140
c.paşa(ing) kont 50
h.tepe tıp kont(150)
fatih(burslu) kont. 10
istanbul tıp 400

görüldüğü gibi mf3 den 1 ila 449 ya kadar herkes tercih yapsa istanbul tıp gelir.
  • sokak cocugu  (25.07.10 13:28:36 ~ 13:36:26) 
şu anda puanlar nasıl bilmiyorum ama trakya tıpı düşünürse kuzenin iyi düşünsün; arkadaşım çok çekti trakya tıpta. (o da bu sıralarda falandı ondan bu cevabı yazıyorum) yani şöyle bir durum var illa tıp değil de diş hekimliği gibi bölümler falan da tekrar düşünülebilir mesela.


  • jagielski  (25.07.10 13:28:45) 
yeni açılan koç üni, gözden kaçmasın derim ben. malum koç üniversitesinin olanakları vs. muhtemelen 1-2 seneye en iyi 2-3 tıp fakültesinden biri olacaktır sıralamalarda.


  • hewit  (25.07.10 14:29:50) 
koç bu sene tıp açıyor sanırım.


  • miss antartika  (25.07.10 18:08:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.