Giriş
(5)

CLI ve IDE farkı

plastic_angel
claude'u cursor içinde terminalden kullananları görüyorum. farkı ne?niye direkt bilgisayarın terminalinden kullanmıyor? yada niye cursore üye olup cursorun sağladığı claude özelliğini kullanmıyor?çok karışık değil mi bu işler?
claude'u cursor içinde terminalden kullananları görüyorum. farkı ne?
niye direkt bilgisayarın terminalinden kullanmıyor? yada niye cursore üye olup cursorun sağladığı claude özelliğini kullanmıyor?

çok karışık değil mi bu işler?
0
plastic_angel
(2 saat)
bende tam sebebi bilmemekle beraber, ide içindeki terminalden kullanıyorum benim için tek artısı kodu kendi derliyor hata varsa aksiyon alıyor ayrıca commit ve push yaptırmak.
0
duyuruuser
(1 saat)
Ide epey ram harcıyor çok da hızlı değil. Terminali 10 tane açabilirsin. Cli in bu kadar tutmasının majör nedeni bu. Bir de ide ye yeni özellikler eklemek cli dan daha karışık. Cli in tek işi ai kod yazmak ide ile herşeyi yapabilirsin. Falan filan.
0
compumaster
(1 saat)
peki claude'u hangi platformda kullanıyorsunuz? terminal mi başka bir yer mi?
0
duyurukullanıcısı
(45 dk)
ide de 10 tane açılabilir. agent mode falan var antigravityde.
pluginleri kullanmak için mi ide içinden terminal açılıyor acaba?

bi de terminalden kullanırken sürekli izin istiyor. bıktım takip etmekten.
claude --dangerously-skip-permissions bunu tam olarak nerden çalıştıracağımızı ve ne işe yaradığını da anlamadım. bunu yapsam bile yine de terminalde izin istiyor.
0
🌸plastic_angel
(18 dk)
vscode ayni projeyi actigimda 1.4GB hafiza harciyor. copilot cli 380mb.
0
compumaster
(3 dk)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.