[]

mülayim bir sözlük yazarı haybeden niye uçurulur ?

merhabalar sevgili ekşi duyuru coğrafyası. ben " olay mahalline sonradan gelen defans oyu" bildiniz mi ? öncelikle dün badimin aştıgı duyuruda bana destek veren ve bu talihsiz duruma üzülen tüm sözlük dostlarıma teşekkürler,selamlarınızı aldım, eyvallah. iyi ki varsınız, eksik olmayın..

son zamanlarda zor şeyler geçiriyorum, nevrim dönmüş vaziyette, ne sevimlilik yaptıgımı ya da abuk davranışlarımın oldugunu çözemeyecek kadar beynime kan gitmez halde. neyse.

dün itibariyle sözlükte salınırken, bir anda ssg'ye konuşma fikri doğru ve ona " merhaba efendim, uzun zamandır bu sözlükteyim ve ne zamandır sizinle konuşma heyecanı duymak istiyorum. sedat abi ( abi diyorum cunku yıllardır aynı sözlükte bir paylaşım içerisinde oldugumuzdan kendime yakın hissediyorum ) acaba beni bu şerefe nail eder, edat, zarf, yüklem ne olursa olsun bir cümle kurar mısınız,,,

tarzında bir mesaj atıyorum. ne kadar sevimlice degil mi. mülayim bir sözlük yazarının moduyla konuşmaya çalışma çabası. neyse, pat logout oluyorum ve tekrar girdiğimde ucurulduguma dair hata mesajı alıyorum.. kullanıcı adımda verdiğim maile giremiyorum cunku 2 sene önce sevgilimin mailinden almışım hesabı ve o süreç içerisinde onun mail şifresini de bildiğimden, ufak bir durumda girip halledecegimi düşünüyorum. ve yaklaşık 3 hafta önce kötü bir şekilde onunla ayrılıyoruz ve tüm iletişim cihazlarımız koptugundan uçurulduguma dair mesajı görmek için maile girdiğimde şifrenin değiştiğini görüyorum. sevgili şifremi bilmiyor, sadece mail hesabının ondan alındıgının farkında ve hiçbir şekilde aynı hesaptan girdiğini düşünmüyorum, ki giremez. şimdi ilk anda ssg'ye atılan mesajla uçurulur mu diye hayıflanmak cok dogal, garip bir durum çünkü, ama başka bir neden görünürde yok. silinen entryim olmadı, formata aykırılıgım ya da modlara harekette de bulunmadım, haşa. zaten sözlükte kendi halinde yazan, suya sabuna dokunmayan biriyim, 1200 küsür entryim var be sadece 2 entryim silinmiş. durum böyle böyle, maile ulaşamadıgım için ucurulma nedenini de göremiyorum, tarihçeme de bakamıyorum.. umarım bir yalnış anlaşılma vardır ve bu talihsiz durum bir şekilde sonlandırılır.. modlardan ricam, tarihçeme ne diye geçmişler merak ediyorum.

umarım yalnış anlaşılmamışımdır ve samimiyetime inanılır. modların gereginin yapmasını rica ederim, şimdiden teşekkürler.

 
mail hesabını ortak kullanıyorduk, hatta nickimi ona ben söyleyip hesabı kendisinin almasını söyledim ve o da aldı bana devretti, sonra şifresini değiştirdim ve iki senedir kullanıyorum, sevgiliyle de beraber oldugumuz için değiştirme geregi de duymamıştım. biliyorum cok samimiyetsiz görünüyor ama altında başka bir neden aranması yalnış. zaten bunu durumu deşifre etmem beni haksız konuma düşürdü. normalde bianda ucuruldum ve nedenini sorgularken mailine girip, ucurulma nedenini ögren dediklerinde, girdiğinde değiştirilmiş oldugunu gördüm ve yapacak bir şeyim yoktu. zaten bu durumu saklamamda da bir sakınca görmedim.


  • omsgdo  (25.07.10 11:40:09 ~ 11:42:38) 
vallahi ssg'nin türkiye'de şu an ne yaptığını bilen yok sanırım. sözlükle ilgileniyor sözde ama twitter ve facebook hesaplarını yönetmekten, bir de yazar uçurmaktan başka bir icraat göremiyoruz.

yakın çevrede bizim de başımıza şu geldi: (bkz: #19434110) ne mail'lere, ne mesajlara geri dönüş gördük.

ek: yakın çevredeki olay hakkında daha detaylı bilgi için, aynı başlıktaki gelen gecer mdmx entry'lerine de bakılabilir:\
  • dambil  (25.07.10 11:40:19 ~ 11:46:23) 
ssg'nin mesajına göre, kullanıcı transferi nedeniyle uçmuş oldugum söylenmiş..

ben kullanıcı transferi yapmadım, sözlükteki nickime yazdıgım entryde de bahsettim zaten, onun hesabıyla aldım ve ben kullandım, hiçbir şekilde şifremi bilmiyor. yani mailin onun üzerinden alınmış olması bir sorun teşkil edecegini sanmıyorum.şifreyi bilmediği ve aynı ipten girilmedigi sürece aykırı bir durum olamaz. kullanıcı hesabı kötüye kullanmış değil.. yazık günah yani abicim, aynı hesabı farklı 2 yerden girildiğini gösteren bir durum yok. aleni bir şekilde olayı nickaltımda belirtmişim zaten, öyle bir aykırı durum olsa kendimi niye deşifre edeyim
  • omsgdo  (25.07.10 11:47:49 ~ 11:50:39) 
bana aitti evet, değiştirmedim sonrada. sadece mail adresi onun üzerindendi sadece. bunun nasıl bir sakıncası olabilir ki..yani diyelim benim mailimden o hesap alsa, ben şifresini bilmediğim sürece nasıl girebilirim hesabına.


  • omsgdo  (25.07.10 11:55:21) 
mail adresine onun da erisimi varsa kendisine sifre istetip kullanabilir?


  • kurukafa  (25.07.10 12:14:26) 
maili ortak kullanıyorduk ve o hesaptan alınmıştı ve sonra ben girip şifreyi değiştirdim ve hiçbir zaman ortak kullanılmadı.. ip adresinden bakılabilir, farklı iki kişinin kullanmadıgı. ilk anda iyi hal gibi görülemez evet ama detaylı inceleme yapılırsa iyi huy görülmesi olanaklı..


  • omsgdo  (25.07.10 12:19:52) 
selam hocam,
daha önceden konuşmuşluğum olan bir yazarın böyle bir problemle karşı karşıya kalmış olmasına üzüldüm, geçmiş olsun.

şimdi sen çok emin bir şekilde "mail adresinin sahibi kişi bu kullanıcı hesabından giriş yapmamıştır" diyorsun da. benim aklıma şöyle bir senaryo geldi: sen son olarak login olduğunda farklı bir ip'den de o mailin sahibi "şifremi unuttum" fasilitesi vasıtasıyla hesaba yeni bir şifre alıp ordan giriş yapmıştır. (o esnada senin hala pencerenin açık ve login durumda olduğunu varsayıyorum, günümüz teknolojisnde internet uygulamaları teknik olarak başka biri şifreni değiştirse bile sen login durumdayken seni dışarı atamaz. daha doğrusu bu işin defaultu bu degildir ve kolay kolay hiçbir web programcısı sitelerine böyle bir özellik kazandırmak için ekstradan uğraşmaz)
neyse, çok sanssız bir şekilde tam o esnada sen ssg'ye mesaj atmışsındır ve bir nevi dikkatini çekmişsindir. muhtemelen "dur ben şu adamın özelliklerine, nerelerden login yaptığına bakiym" diyen ssg çok yakın saatlerde farklı iki ip de giriş yapıldığını görmüştür. tabi senin özel durumunu bilmediği için -çok da talihsiz bir biçimde- çoklu kullanıcıdan işlem yapmıştır.
ilk etapta aklıma bu yada benzeri bir durumun olmuş olabileceği geldi.
  • dunyanineniyiinsani  (25.07.10 13:12:51 ~ 13:14:50) 
kullanıcı mail adresi sonradan değişmiyor mu sözlükte ? böyle bişey manasız olur diyelimki bi yerden mail adlık server battı domain uçtu gitti bişeyler oldu o mail iptal edildi e o zaman ne olacak ?

bir de yazdığınız şekildeki bi rmesajda anında uçurulmak bana çok garip geldi. hani bu adama ssg lişisine yani sözlükte yazılmayan çizilmeyen edilmeyen küfür kalmadı nerdeyse genede kimseye bi zeval gelmedi ayrıca ölesine bi entry üzerine kendisi ile bi geyik çevirmiştir herhangi bi sözlük yazarından farklı davranmamıştı açıkçası. konunun senin attığın mesajla alakası olduğunu sanmıyorum. mümkünse modlardan birinin msn vs bişeyine ulaşıp bu sorunu çözebilirsin.
  • orpheus  (25.07.10 17:07:59) 
her türlü senaryo akıllara gelebilir. yalnış şu var ki sevgilinin de bir sözlük hesabı var ve ayrıldıktan sonra şifre unuttum vasıtasıyla mailine şifre gönderip o sırada onun da login olacagını düşünmüyorum. böyle bi şeye gerenk yok ve bu söylenen bahsi geçen zaman dilimine tekabül etmez, ederse inanılmaz bir ironi olur.. ben zannetmiyorum ki, bunun şifresi değişmiş, a bak başka taraftandan da login olunmuş, du şunun ip adresini yoklayayım diyip, durumu görecegini. buradan söylüyorum, ip adresimi belirttim iletişimde, sık sık girdigim ip adresi. eğer böyle bir durum varsa kayıtlara geçmiştir ve sen şu saatte şu hesaptan ayrı ayrı yerlerde aynı anda girmişsindir denilir, biri tarihçeme bakar ve bunun acıga cıktıgını söyler, ben de bu hatamı kabul eder, kendimin dışında gelişen bu garip durumu ifade ederim, inanırlarsa inanırlar, onların insiyatifine kalmış, yoksa eyvallah der giderim.. yani en alttaki arkadaşın söyledigi gibi, insan mail adresini alıyor ve bilemiyor bianda onun calınıp calınmayacagını ya da sevgilinin hesabından alırken, birden ayrılıp şifrenin değişmeyecegini. bir hata bu fakat affedilebilir diye düşünüyor, gerekli iyi huylulugunun gösterilmesini bekliyorum. ki ben zaten farklı hesaplarımız oldugunu belirtmiştim ve sözlükteki ilk entryimde, nickimin sevgilimin almış oldugunu ve ondan sonra şifresini değiştirip ben kullandıgımı acıkca beyan etmiştim. o entry 2 sene önce girildi, şimdi mi sorun oldu.. e bakmıştır kendisine gelen mo mesajdan sonra ssg, nickime tıklamıştır, ilk entryde onu görmüştür, zaten gıcık olmuş, bu demek böyle bir şey yapıyordur diye hoppala ucurulmuşumdur..

ben tekrar söylüyorum, emailimin ilk anda sevgilimle ortak kullandıgım hesaptan alınması yalnış evet kabul ediyorum fakat aynı hesaptan girmedigimi, şifreyi başkasının bilmedigini iddia ediyorum ve varsa öyle bir şey buyrun ip adresimi incelesinler..

3 sene, 1200 entry, o kadar emek, paylaşım, geçen zaman içerisinde sözlüge aykırı olmadan geçirilen mülayim zamanlar ve silinen sadece 2 entry, iyi huylulugu mu gösterecek nedenler degil mi.. ben sevgili moderatörlerin vicdanına bırakıyorum, umarım iyi niyetimi anlar, bu yalnış anlaşılmayı metanet göstererek düzeltirler..
  • omsgdo  (25.07.10 19:04:39) 
uçurulmana üzüldüm ancak başkasının mailinde olan hesap başkasınındır. şimdi şifreyi bilmiyor diyorsun. ama yarın şifreyi öğrenebilme ihtimali var. bahsettiğin ssg'nin gıcık olma teorisi daha baştan çürütülmüş oluyor. ssg, her mesaj atana gıcık olup uçursaydı sözlükte kimse kalmazdı. emin olmadığın ya da ileride emin olamayacağın bir durum hakkında insanları suçluyorsun. bu çok yanlış. mail konusunda hatan olmuş olabilir. sözlük yönetiminin de hatana hatayla karşılık verdiğini düşünüyorsun. haklı olabilirsin. ama bu tutumun olayı daha başka boyutlara sürüklüyor. yani ssg bu karmaşık durumunu sen mesaj attıktan sonra farkettiyse mesaja gıcık olup da uçurduğunu öne sürmen 2. hata.


  • krizalider  (25.07.10 19:45:58) 
sözlükte arkadaşımın aracılığıyla gerekli mesajı ilettim, (bkz: #19803930)

iletişimden de, iyi huylulugumu ve ip adresimle girdiğim yerden aynı hesapta başka birinin girmediğine dair detayların incelenmesini, dikkatsizliğimin iyi huylulugumla düşünüp tevazu gösterilmesini rica ettim. bundan sonra modların inisiyatifine kalmış.
  • omsgdo  (25.07.10 20:10:27) 
dün sözlükte, badim aracılığıyla gerekli açıklamayı yaptım, sevgiliyle zamanında ortak alınan mail hesabıyla kullanıcı kaydı yaptıgımı, bunda bir mahsur görmediğimi ve yaklaşık 2 sene önce nickaltımdaki ilk entryler durumu belirttiğimi söyledim. tabi bu ilk anda iyi huylu görünüyor fakat sözlüğün derin hukuk kurallarına göre suçmuş. ben de mahçubiyetimi belirttim ve şifrenin başkasını bilmediğini, aynı anda farklı ya da aynı ip adreslerinden hesabıma başkasının girmediğini ve buna dair gerekli tespitlerin yapılmasını gerektiğini söyledim. sözlüğün inisiyatifine kalmış artık her şey. ister, lan bu adam güzel bir senaryo çevirip acıtasyon yaparak bizi keklemeye çalışıyor derler, ister, abi herif zamanında bir dikkatsizlik yapmış evet ama o kadar emegi var, iyi huylu hali var, e hesabından da başkası girmemiş, biz bunu affedelim, derler. ama demezler elbet. bu sözlükte nice din düşmanları troller, pkk yandaşları, abazanlar, formata uyarak sözlüğün içine dışına ederken, ben ve benim gibilerin yaptıgı bu ufak hatalar affedilemez elbette. yahu maden bir cinlik yaptım diye düşünülüyor, o kadar sersem miyim ki ben gidip kullanıcı kaydımda verdiğim maili sözlükteki başlıgımda entry olarak gireyim, burada belirteyim. inanın bir hikaye çevirecek olsam, iki gram beynimle en kötü böyle bir senaryo yazmış olabilirim. sözlükte nickaltımda destek veren, bana yapılan bu insafsızlığa karşı çıkan herkese teşekkür ediyorum, tanımadığım ve beni okuyup iyi insan oldugumu bilenler bile yazmış. demekki sözlüğe bu kadar iyi bir hal bırakmışım. fakat beni uzun, bunca yazar bu kadar kısa zamanda beni tanımışta, sözlüğün moderatörü, kendi yönettiği platfordaki kullanıcıları çözümseyemiyorlar mı. onların misti yöntemleri, sert sözlük kurallarıyla gözünün yaşına bakmamak mı ? tuhaf çok tuhaf. insanın boğazı düğümleniyor fakat söyleyecek bir şey kalmıyor bu noktada.

artık tümden umutsuzum, bari çocugum gibi sevdiğim entrylerimi iletişimden verdiğim mailime yollasınlar, onlar araya gitmesin, arada okuyup okuyup işleneyim. bu son isteğim son ricamdır. o kadar da vicdansız degilsiniz herhalde.
  • omsgdo  (26.07.10 12:59:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.