[]

şimdiye kadar dünyada kaç film çekildi?!

soru gayet açık , film izlerken lan çok izleme biticek bu filmler tribine giriyorum izlemiyorum yaşlanınca ne izlicem ben diye..
sahi kaç film vardır, yazılı listesi var mı
şu yılda şu kadar fln gibi bir kaynak da olabilir


 
Biter mi.. Sadece en güzel, en fazla kişi tarafından beğenilmiş filmleri bile izlemeye kalksan ömrünün yetmeyeceğini söyleyebilirim. Yüzbinlerce film var dünyada çekilmiş(kısa filmleri de sayarsan milyonlarca). Ve sen izledikçe yenileri çekilmeye devam ediyor. Biz bir kaç sene önce sinemafanatik'te tartışmasını ve hesabını yapmıştık. Sen kalan ömründe 24 saat boyunca film izlesen bile ve bu sırada yeni filmler çekilmese bile bitiremiyordun.

imdb'de kaç filmin kayıtlı olduğu da yazıyordu bir yerlerde, bulursam şeederim.

Son bir kaç senede yüzlerce film izlediğim halde zamanım daha fazla olsa da daha fazlasını görebilsem diyorum. O yüzden film seçiminde hassas davranıyorum. Beğenmeyeceğimi tahmin ettiğim filmi izlemeyerek. Sen izledikçe eskileri yavaş yavaş aklından çıkmaya başlayacak zaten. Yaşlanınca da çoluğuna çocuğuna daha önce izlediğin filmleri de izletebilirsin. Onun da tadı ayrı olur.
  • nihilanth  (16.11.07 23:31:39) 
adamın teki 60 küsür yaşına gelmiş. 12 yaşından beri izlediği filmlerin kaydını tutuyormuş ve izlediği film sayısı 7700 küsür. Sen düşün artık ne kadar film izleyebileceğini. 10bini aşabilir mi hayatın boyunca izleyebileceği filmler? Matematiksel olarak aşar ama bunu başarmak imkansıza yakın. O yüzden önemli olan çok film seyretmek değil iyi filmleri seyretmek ve seyrettikten sonra filmler hakkında bir şeyler yazabilmek. O adamın kitabı bile yokmuş. Sadece ne zaman seyrettiğini yazmış. Ne işe yarayacak ki? Bak dorsay amcaya :)


  • nihilanth  (16.11.07 23:46:47) 
film seyretmek ayrı, kritiğini yazabilecek yeteneğe sahip olmak ise apayrı diye düşünüyorum. Açıkçası 50 senede 7000 film izlemiş amcanın senede 140 film izlediği gibi bir sonuç çıkardım. sanırım ben bile üniversitenin son 2-3 yılı yılda ortalama 600-700 film ortalamasını tutturduğumu düşününce(2-3 bin filmlik arşivim vardı ve hepsi hakkında 1-2 kelime edebilirdim), şu an çoluk çocuğa karışmış olmama rağmen yılda izlediğim film 300'den az değildir diye düşünüyorum. evet boş vakit bulursam tamamen de izleyebilme kapasitem var.


  • ozdek  (17.11.07 15:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.