[]

pilotluk nasıl bir meslek?

thy sözleşmeli pilot alımı yapıyormuş. mesleğim olan makine mühendisliğini yapmak istiyorum ama bi an başvursam nasıl olur diye düşündüm. aramızda pilot olan var mı? artıları eksileri nelerdir bu mesleğin? dışardan bakan biri yerine pilot yakını olan veya pilot olan birinden dinlemek istedim.

meslek bırakılır mı uğrunda?


 
bilgim yok ama ben olsam bırakırdım.


  • heyamo  (25.07.10 03:09:05) 
yanlış bir şey söylemek istemem ama, askeriyeden emekli olan pilotlardan sıra gelmesi zor olabilir. yine de denemeye değer. maddi durumunuz hayli artı kazanacaktır. hayırlısı olsun.


  • pomolilik  (25.07.10 03:19:44) 
@3 ulaşamıyorum o linke. o konuya ben de cevap yazmıştım ama bulamamıştım. yazdığım yorumlar dışardan bakan birinin yüzeysel yorumlardı.
dediğim gibi belki de tam aksidir, o yüzden pilottan duymak istedim.

@4 sözleşmeli olunca 15 sene çalışma güvencesi gibi bir imkan doğuyor. sıra gelme olayında bir olanak sağlanır muhtemelen.
  • sttc  (25.07.10 03:23:09) 
söylemek istediğim, bildiğim kadarıyla tabi, askeriyeden emekli olan pilotların genellikle sivil havacılık kurumlarına geçtikleri. özel şirketlerde ve thy'nda pilotluk yaptıkları. muhtemelen onların önceliği olacaktır, demek istedim. ve onlardan sıra gelirse, diye de eklemek istedim. tabi imkansız da değil sizinkisi. tabi ki de başvurun, şansınızı deneyin.


  • pomolilik  (25.07.10 03:29:47) 
pilotluk yapmak istemeye karar vermeden başvurmayı düşünmüyorum tabi ki. merak ettiğim işe başladıktan sonraki koşullar, yani farzı muhal pilotluk eğitimi alıp sınavı geçip çalışma sırası ve imkanı oluştundaki durum. yani dışardan göründüğü kadar albenisi olan bir meslek midir bu?


  • sttc  (25.07.10 03:36:31) 
pilot degil ama sik sik ucan birisi olarak $unu soyleyebilirim, ba$ta her gun farkli bir yerde uyanmak, dunyanin ve turkiye'nin onca yerine gitmek cekici gorunse de, bir yerden sonra bayiyor.
diger yandan, ben muhendisim deyip kapidan gireni pilot yapmiyorlar. dedikleri gibi asker emeklileri var, onun di$inda thy'nin ve sanirim baska bir ozel kurulusun actigi pilotluk kurslari var ki bunlar sonunda yuzlerce ki$iyi gecsen bile egitim 50.000TL'den fazlaya patliyordu.
ozetle: bo$ver.
  • asa  (25.07.10 05:05:14) 
2 yıl eğitim 1100 maaş sonra 5 yıl 6000 civarı maaş ve kesintiler de yapılacakmış. o kadar riske göre bana az geldi bu maaş falan. ha tabi sonra kaptan olunca ayda 15 bin civarı kazanılabiliyor gayet farkındayım ama 20 senemi verdiğim her meslekte o parayı kazanırım hem de daha az riskle diye düşünüyorum. en azından her gün uçağımın düşmesi diye bir riskim yok bir de yerim gayet belli olur bir gün new york bir gün tokyo bir gün barselona demem millete. ilk bir ay gezmesi keyiflidir de sonrası sürekli farklı bir ülke falan bayar adamı. bir de maaşın yemeye içmeye kadınlara gider muhtemelen. (harcırah kurtarmaz beni pilot olsam).


  • ozdek  (25.07.10 10:58:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.