(3)
İran füzeleri nereden atıyor?
Kamyon gibi hareket eden araçlardan mı yoksa filmlerde gördüğümüz böyle çatısı açılan hangar gibi yerlerden mi ya da nasıl bir yerden atıyor?Bir noktadan füze attığı zaman orası öğrenilmiş oluyor ve bir daha kullanılamıyor mu?Abd uyduları insanın kolundaki saatin rengini görecek kadar detay görüyor
Kamyon gibi hareket eden araçlardan mı yoksa filmlerde gördüğümüz böyle çatısı açılan hangar gibi yerlerden mi ya da nasıl bir yerden atıyor?
Bir noktadan füze attığı zaman orası öğrenilmiş oluyor ve bir daha kullanılamıyor mu?
Abd uyduları insanın kolundaki saatin rengini görecek kadar detay görüyor muni yoksa sadece tişörtünün rengini görecek kadar mı yoksa nerede olduğunu anlayacak kadar mı?
Birçok haber takip ediyoruz da bu gibi temel şeyler konuşulmuyor mu yoksa ben mi rastlamıyorum?
0
Özellikle ülkenin batısında yeraltında füze şehirleri varmış. 400-500 metre derinlikteymiş. Füzeler dikey şekilde duruyormuş buralarda. Eğer ordan sallıyorlarsa açılır kapanır bir mekanizma vardır bu tesislerde.
Bir de geceleri rampaları yüzeye çıkarıp da fırlatabilirler. Sonuçta İran dağlık ve çok büyük bir ülke. Her yeri takip edebilir mi ABD bilemedim.
0
iyi denemeydi mossad.
şaka bir yana: çoğunu sivil araçlardan atıyorlar. bunları tespit etmek yerel halkın desteği yoksa imkânsıza yakın çünkü bir şehirdeki bütün kamyonetleri takip etmeyi gerektiren bir durum. füzeler hadi neyse de dronlar bildiğin dümdüz otobüsten minibüsten kamyondan atılabiliyor, bir tanesi de 3-4 tane atıyor en az.
onun dışında dağlarda müthiş bir yığınakları var. bunların tespit edilmesinin kolay olduğunu sanmıyorum. koskoca dağda sadece füze çıkarken açılan bir kapak gibi düşün. istediğin kadar bombala. derine inemiyorsun. aşağıda sürekli yer değiştiriyorlar zaten. bir açık vurulursa diğerinden sıkıyorlar.
ana akım medya israil köpeğidir - iran bir şeyi mükemmel yapsa dahi duyma şansınız yok. onun dışında zaten bu tip detaylar genelde hiçbir yerde paylaşılmaz, belki savaştan yıllar sonra duyulur. iran'ın da kendi kapasitesini, neyi nasıl yaptığını şeffaf bir şekilde açıklayacağını hiç sanmam.
iran'ın 50 senedir hazırlandığı bir savaştan söz ediyoruz. hafriyat kamyonundan da dağdan da sıkıyorlar yani bir şekilde. ayrıca ciddi rus ve çin istihbaratı var diye düşünüyorum şahsen.
+2
füzesine göre değişiyor ama değerli-az sayıda olan ve görece güçlü olanlar (fettah vs) yer altında gömülü. atış anında üzerindeki toprak ve kapak patlatılıyor ve füze kalkış yapıyor. yani uydudan baktığında sadece düz toprak bir zemin görüyorsun.
www.youtube.com
+1