(4)
whatsapp ta uzun uzun yazma huyunuz var mı
kendimde fark ettiğim ve hiç hazetmediğim bir özellik. gruplarda ya da birebir yazışmalarda uzun uzun yazdığımı,gereksiz ayrıntılar verdiğimi ya da her şey bazen atladığımı farkettim. düzeltmeye de çalışıyorum biraz yol aldım. ama yine de cool duran, az cevap yazan, uzun uzun açıklama yapmayanlara ö
kendimde fark ettiğim ve hiç hazetmediğim bir özellik. gruplarda ya da birebir yazışmalarda uzun uzun yazdığımı,gereksiz ayrıntılar verdiğimi ya da her şey bazen atladığımı farkettim. düzeltmeye de çalışıyorum biraz yol aldım. ama yine de cool duran, az cevap yazan, uzun uzun açıklama yapmayanlara özeniyorum. geçmişte bu sebepten tatsız olaylar da yaşadığım oldu. sizler hangi gruptasınız ve kendinizde böyle bi özellik olduğunu farkedip yazdıktan ve iş işten geçtikten sonra pişman hisettiğiniz zamanlar oldu mu..nasıl aştınız
0
Aşamadım maalesef, “ya kelimeleri tek tek gönderen biri olsaydım” diyerek avutuyorum kendimi.
Göndermeden önce okuma alışkanlığım vardı bir dönem o sayede kısaltıyordum, gereksiz yerleri kırpıyordum ama yorucu ve başımı ağrıtıyor diye bunu yapmamaya çalışıyorum artık belki siz bir süre denemek istersiniz.
+2
Eskiden çok yazışırdım ama sesli, görüntülü konuşmaya alıştığımdan beri sıfıra indi. Ama yazışmanın da ayrı keyfi var.
-3
Konuşma olarak az konuşurum ama WhatsApp yazışmalarında çok uzattığımı fark etmiştim. Bunun sebebi de bir olay anlatınca karşı taraf net doğru anlasın eksik bir detay atlamiyim bağlam degismesin gibi sebepler. Fark edip kafa sisirmis gibi hissetmemek adına ya dalgaya vuruyorum " roman yazmışım " vs deyip ya da özellikle özet geçmeye çalışıyorum.
Cool durma durumu ise yazdiklarimda haddini aşan insanlar varsa oylelerine artık çok açıklama yapmıyorum ki hadsizlik yapmaya yeltenilmemesi adına. Çünkü iyi niyetimizle bazen açıklama yapıyoruz karşı taraf bunu yanlış anlıyor. O açıklamalara göre senin hayatına karışmaya hak görüyor. Halbuki amaç o değil. Böylelerine artık yüzeysel gizemli ve kısa konuşuyorum.
+2
Kısa yazıp zırt bırt bildirim atanlardanım
Veya
Roman gibi oluyor
0