Giriş
(9)

Her yerden bize pompalanan tavsiyeler

don’t panic
Tavsiyeler tavsiyeler… Ya bana mı öyle geliyor bilmiyorum; ama adeta her yerden üzerime bir tavsiye atılıyormuş gibi hissediyorum ve sıkıldım galiba. Sosyal medya/internette görüyorum, “kahveyi şu saatte içmeyin, uyuduğunuz oda 19-20 derece civarında olsun, bu 5 yiyeceği asla tüketmeyin vs vs…” Örne
Tavsiyeler tavsiyeler… Ya bana mı öyle geliyor bilmiyorum; ama adeta her yerden üzerime bir tavsiye atılıyormuş gibi hissediyorum ve sıkıldım galiba. Sosyal medya/internette görüyorum, “kahveyi şu saatte içmeyin, uyuduğunuz oda 19-20 derece civarında olsun, bu 5 yiyeceği asla tüketmeyin vs vs…” Örnekler çoğaltılabilir. Sosyal medyadan uzaklaşayım diyorsun, işyerinde biriyle konuşuyorsun, sana illa ki bir tavsiye veriyor: “Yemekten sonra hemen çay içince demir emilimini azaltıyormuş abi, içme.”

Bu mevzu bana iyice batmaya başladı :D Eskiden, üniversitede falan yurtta gece 12’de yarım ekmek arası dilim kaşar yapıp, ketçap mayonez sıkıp yerdik. Yanında kolayla… Tavuk nugget ve sosis gömerdik.

Tabi yaş aldıkça dikkat etmeye başladık zaten. Baya uzun zamandır spor yapıyorum, clean besleniyorum; ama her yerde bana hayatımla ilgili ne yapmam gerektiğini söyleyenlerden de bıktım. İyi niyetli olsalar da…

Şimdi okudum da sadece yeme içme ve beslenme odaklı konuşmuşum; ama hayatın içinden tavsiyeleri de katabiliriz işin içine: “Çocuğunuzun özgüvenli olmasını istiyorsanız bu 5 şeyi asla yapmayın!”, “Arabaya bindiğinizde kontak açar açmaz hareket etmeyin…” gibi gibi…

Meramımı anlatabildim galiba :) Sizde durum nedir? Bu şekilde hissettiğiniz oluyor mu, yoksa hiç sallamıyor veya farketmiyor musunuz?

Sağlıcakla efendim.
+2
don’t panic
(12.03.26)
böyle okuduğum şeyleri pek sallamıyorum ya. çünkü zaten genelde etkileşim kasmak için yapılıyor. çok merakımı cezbeden bir konuysa doğrusunu açar öğrenirim de orda burda karşıma çıkıyosa aşırı doğru bilgiyse bile zaten bu kesin tık tuzağı yhaa diyip otomatik sallamıyorum. etrafta duyduysam da söyleyen kişiyi ipleme eğilimime göre tavrım değişiyor.
0
pide
(12.03.26)
Herkes her şeyi biliyor artık herkes. Sorulmadan danışılmadan da boca ediyor herkes duyduğunu bildiğini.
Ben soruyorsam tavsiye istiyorsam tamam ama sorulmadan verilen akıl beni delirtiyor, sallamamaya çalışıyorum ama olmuyor, sinirleniyorum.

Kendim yapmamak için de uğraşıyorum umarım kimseye bunu yapmıyorumdur çok rahatsız edici gerçekten.
+1
mutekebbir
(12.03.26)
Hiç umursamıyorum. Gerçekten merak edip tavsiye istediğim şeyler için ai dan yardım alıp bilimsel makale bulup okuyorum. Başka da kimseden tavsiye kabul etmiyorum.
0
kaptan maydanoz
(12.03.26)
sosyal medyadan önceki yazılı basından kalma alışkanlık. örneğin men's health, kadınca, elele, marie claire dergileri kapağında hep benzer başlıklar vardı.

-göz ardı etmemeniz gereken 5 vücut ağrısı
-bu 3 işaret yaşlandığınızın göstergesi
-cinsel gücü artıran 8 besin

şahsen bir bilginin doğruluğunu farklı kaynaklardan teyit ettirir, sağlamasını yaparım. dergi zamanlarında da öyleydi dijital çağda da öyle.
0
yurtsuz john
(12.03.26)
Bu gibi şeyler insanın içsel huzurunu bozuyor. Bundan daha kötü bir şey de yok bence. Merak ettiğiniz bir şey olursa açar bakarsınız, onun dışında kulak asmayın derim. Bir tane hayatınız var, nasıl istiyorsanız öyle yaşayın. Bu gibi herbokologlar insanlığın her döneminde vardı ve var olmaya da devam edecek.
-1
sadakatsiz
(12.03.26)
Content için. Bir süre sonra başka bir tavsiyeyle geliyorlar. Hatta söylediği ile çelişebilir bile. Yeter ki like alsın.
0
gabe h coud
(12.03.26)
"Sen de dahil insanların %99'u yanlış nefes alıyor. Dünyaca ünlü kalp göğüs doktor Michael Jackson'dan doğru nefes alma tavsiyeleri bu thread'de.."
0
birdirbir
(12.03.26)
öyle bir döneme denk geldik ki herkes her şeyi biliyor.. tabi ki insanın arada gözü takılıyror ve bazen doğru insanların ürettiği doğru içeriklerde var ama nihayetinde kendim araştırmadan ve gerektiğinde uzmana danışmadan hareket etmem
0
darthvader
(12.03.26)
Herkes her boku biliyor artık. Herkesin podcasti var. Oyun oynayıp bağış adı altında çoluk çocuktan para toplayan adamlar iran savaşından tut, ekonomi, siyaset her boka dair fikir belirtiyor.
Masasına bir tane mikrofon takan her vatandaş terapist, ilişki gurusu falan oluyor. Sosyal medya insanların iyice şirazesini kaydırdı.
0
cay koy geliyorum
(13.03.26)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.