[]

Elektrik

sevgili einsteinlar ,teslalar ;

şimdi benim evimin dibinde, maksimum 30-40 m uzaklıkta hani şu dev gibi büyük olan (zannedersem adına transformatör deniliyor ) elektrik direklerinden var. yani çok büyük bir yüksek gerilim hattının yanında oturuyorum ve eminim ki bu da evimin içinde korkunç bir elektromanyetik alan oluşturuyor.

-bu durumun benim sağlığım üstündeki zararı nedir ?
-sürekli başımın ağrımasını ve sinirli olmamı buna mı bağlamalıyım ?
-bu etkileri azaltacak kocakarı ilaçları var mu?
-bazı odaların lambaları düğmesine bastıktan bir kaç saniye sonra yanıyor . bu da mı bununla ilgili acaba ?

lütfen evden hemen taşın falan demeyin ,böyle bir imkanım yok şu anda maalesef.

çok teşekkürler..

 
bugune kadar elektromanyetik dalgalarin insan sagligina zarari tespit edilemedi.
www.hps.org

oda lambalarina gelince, sanirim floresan lamba kullaniyorsunuz, bunlari etkilemesi mumkun. calistigim yerlerden birinin hemen yani basinda genel dusurucu istasyon vardi ki islenen elektrik 100bin volt civarinda ana hattan geliyordu. yagmurlu havalarda guvenli uzaklikta olmamiza ragmen floresan lambayi havaya tutunca lamba yaniyordu. oyle hayvani bir em alani vardi yani.

en onemli zarari bilgisayarlara veriyordu, her sene en az bir pc'nin hdd degisirdi. faraday kafesi falan yaptirmak lazimmis ama kimse ugrasmadi tabi.
  • cench  (24.07.10 23:08:51) 
elektromanyetik dalgaların insan sağlığına zararı tespit edilemedi demek oldukça cahilce. Bunun sınırı vardır, belli sınırlar üstündeki güce ve frekansa sahip dalgalar insan sağlığına zarar verebilir.

şu an çok üşengecim, bana bir ara hatırlatırsanız makale arayayım.
  • kimlanbu  (25.07.10 02:49:23) 
@cench

oda lambası normal bildiğin ampul. floresan olsa ve geç yansa şaşırmazdım zaten :) ki yüksek frekanslı e&m dalgaların insan sağlığına zararlı olduğunu biliyorum, eminim . sadece bu zararları nelerdi onları detaylı öğrenmek istemiştim .

@kimlanbu

makaleyi heyecanla ve merakla bekliyorum :) teşekkürler
  • elmyra  (25.07.10 07:10:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.