(7)
Instagram şifre sıfırlama tatsızlığı
son 1 haftadır her gün bir kez olmak üzere emailime instagram’dan şifre sıfırlama talebi geliyor. emailin instagram’dan geldiğine eminim bu arada onda sorun yok. birisi ya da bir yazılım hesabımı ele geçirmeye çalışıyor diye düşündüm. sorum şu: günde 1 kere farklı saatlerde (ama genelde öğleden son
son 1 haftadır her gün bir kez olmak üzere emailime instagram’dan şifre sıfırlama talebi geliyor. emailin instagram’dan geldiğine eminim bu arada onda sorun yok. birisi ya da bir yazılım hesabımı ele geçirmeye çalışıyor diye düşündüm.
sorum şu: günde 1 kere farklı saatlerde (ama genelde öğleden sonra) böyle bir sıfırlama talebinin gelmesi bir insanın hacklemeye çalışması yüzünden midir yoksa yazılımdan olabilir mi? kaynağı çözmemin bir yolu var mı?
malware olsa arka arkaya bir sürü talep gelirdi ya da aynı saate olurdu diye düşünüyorum yanlış mıyım?
+1
Tam tersi :) insan olsa aynı gün içinde 5-10 kez dener, başarısız olunca peş peşe denerdi. Otomatik script bu. Emailin ile instagram hesabı var mı yok mu, onu test ediyor. Hesabını ele geçirmek değil de var olup olmadığının testi. İnsan gibi davranmak için, instagram IP’yi banlamasın diye günde bir kere gönderiyor.
Instagram hesabının gerçek olup olmadığının testinden sonra hesabınız kapatıldı, doğrulayın diye phishing maili gelecek.
+1
@gabe son kısımda dediğini anladım ama 10 gündür hesabımın gerçek olup olmadığını anlayamamış mı? Bu işlemleri yapmadan da phishing emaili atabilir yazılım?
bir de gece 2 tane daha geldi ve yukarıda yazdığım günde bir olayı bozulmuş oldu.
gabe h coud
+2
Çok yüksek ihtimalle phishing yiyorsunuz. Kendi şifrenizi uygulama üzerinden değiştirip yapmadığınız istekler için gelen mailleri spame atın.
Ek olarak virustotal ya da aşağıdaki adresten gelen maili sorgulayabilirsiniz:
easydmarc.com
0
Mail instagramdan geliyor, ondan eminim. Phishing değil bu aşamada.
instagramın emaillerini spam’e atarsam başka bir şey için gerektiği zaman sorun yaşarım.
rakicandir
+3
bu aşama korku aşaması. seni hesabıma bir şeyler oluyor diye düşündürerek panikletip phishing mailinde detayına bakmadan hesabına girmeni sağlamaya çalışacak. bu olmasa sadece phishing mailinde wtf dersin, aklına phishing olacağı gelir. 10 günde anlamadı mı dediğin bir script, karşında zeka bekleme. sadece binlerce hesabı böyle çeviriyor bu script. log da tutmuyor. sonra şunu yap diye bir adımı yok. phishing ayrı bir script.
0
@gabe, bu sefer ben tam tersi yazacağım :) gerçekten tam tersi olarak daha dikkatli olmaya başladım. Her emailin geldiği adrese bakmaya başladım. phishing için yanlış taktik bence.
bu arada dünden beri kesildi. phishing emaili de gelmedi. beni rahatsız etmek isteyen birisi diye düşünmeye başladım.
gabe h coud
+1