Küreselleşme dedikleri şey bunu da gerektiriyor. Seni /beni dijital olarak tanımlayacaklar, üstüne parmak izi de gerekebilir. Üstüne bir de IBAN veya ISBN gibisinden İnternational Standart Human Number ile ID miz olur bununla yapay zekaya da tanımlanırız ve dahası bizleri nesnelerin interneti projesinin ufak bir parçası haline getirecekler. Şunu iyi anlamak lazım devlet - vatandaş ilişkisi gittikçe zayıfladı ve bir devlet gibi sınırları olmayan teknoloji şirketleri ile insan ilişkisi gittikçe ağırlık gösterir hale geldi .
Sağlık verilerimize ve hatta onlar üstünden alış veriş yapmamıza, ekonomik faaliyet göstermemize bile ihtiyaçları var .
Salgın gibi bir şey olduğunda 12 doz vurdurmak (aşağısı kurtarmaz) için de ısrar edebilirler.
Dozlardan biri eksik olursa hesaba erişim sağlayamayabilirsin veya onlara bağlı yürütülen bazı hizmetlere ulaşamayabilirsin.
(Bunlar gibi bazı açılardan Facebook'un yaptıklarını hala hatırlıyoruz. Trump yönetimi geldikten sonra da, Biden yönetimin kendilerini bu konuda tehdit ettiklerini zuckerberg söylemişti)
Çok yıllar önce uygulamasını yükledim.
O da ne ?
Telefon rehberinde instagramı olan kim varsa tavsiye etmeye başladı .
Yok gizlilik, yok kişisel verilerin korunması falan dinledikleri yok.
İki gün sürmedi uygulamayı kaldırdım .
İhtyacım da yok .
0