[]

FRP indirilip oynanan bir oyun mu ?

Merhaba, aramaya inandım , birsürü FRP sitesindeki FRP nedir yazılarını da okudum fakat , en kaba haliyle nedir hala öğrenemedim.

Yani download edip , bilgisayarımıza kurup oynayabileceğimiz bir oyun mu?, nedir çok ilginç geldi bana.
Bir yandan da şu var aklımda:5-6 tane insan buluşup , oyundan kelimelerle konuşup oynuyor, bu mudur yani ?,
ellerine kılıç filan alıyorlarmı ?, biz ufakken dikenleri tahta kılıçla keserdik ,
Öyle birşey mi?

 
frp: fantasy role playing. masaustu de oynanabilir, bir bilgisayar oyunu da olabilir. i$in ozu rol yapmak. ad&d'yi inceleyip masaustu icin bir fikir sahibi olabilir ya da uo'ya bakip pc ornegini gorebilirsin.


  • astaroth  (24.07.10 12:00:09) 
Ellerine kılıçları almasalar da, kelimeler üstünden hayal gücü üstünden bu oyunu oynuyorlar. Bilgisayara o şekliyle indirilmez. Sadece oynanabilen oyunları vardır. Misal Baldur's Gate. Misal Planescape: Torment. Misal Icewind Dale.


  • jesterdvine  (24.07.10 12:01:16) 
Yanlış anlamadım değilmi , tam olarak geneli itibariyle 5-6 tane adam , bir DM 'nin önderliğinde, konuşarak oynuyorlar ?
E ben çevremde hiç görmedim böyle birşey , hadi oynayalım desem kimi bulabilirim ?,

  • slymene  (24.07.10 12:15:23) 
evet, ayyynen öyle :) istanbuldaysan wizardsofistanbul.com ayda bir buluşmaları var. Buluşmaya gidip ücretsiz oynarsın ne istiyorsan.


  • jesterdvine  (24.07.10 12:24:34) 
istanbul'daysan frp partileri filan oluyor, ama asıl olay o arkadaş çevresini oluşturabilmekte :)


  • madyb  (24.07.10 12:24:39) 
bilgisayardaki rpg, ellerine kılıç aldıkları larp oluyor genelde.


  • :/  (24.07.10 12:53:43) 
masaüstü frpye en yakın şey baldurs gate 1-2 ve icewind dale serisidir.ama masaüstüne en yakın halini options'tan turn based yapacaksın.


  • ayiadam  (24.07.10 12:59:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.