(3)
E-ticareti bıraksam/azaltsam mı?
SelamlarTrendyol'da 4 yıllık bir mağazamız var, aktif olarak ben üç yıldır devraldım tüm süreci ve ürün satın alımından panel yönetimine müşteri sorularından siparişleri kargolamaya muhasebe süreçlerini yönetmeye kadar her şeyi ben yapıyorum. Başlarda kardeşim başlamıştı, ben ona yardımcı olacaktım
Selamlar
Trendyol'da 4 yıllık bir mağazamız var, aktif olarak ben üç yıldır devraldım tüm süreci ve ürün satın alımından panel yönetimine müşteri sorularından siparişleri kargolamaya muhasebe süreçlerini yönetmeye kadar her şeyi ben yapıyorum. Başlarda kardeşim başlamıştı, ben ona yardımcı olacaktım ama geldiğimiz noktada her şey ama her şey benim sorumluluğuma geçti. Ben devam ettirmeye istekliydim çok keyif alarak çalışıyordum aslında. Hatta uzunca bir süre işimi bırakıp sadece e-ticarete odaklanmak istedim ama o süreçte bazı olumsuzluklardan dolayı hepten bırakmak zorunda kaldım çünkü şehir değiştirmek zorundaydım.
Neyse günün sonunda ben asıl mesleğim olan memurluğa geri döndüm, ikisini bir arada yürütürüm diye düşünüyordum (ki yürüyor) ama beni çok yormaya başladı. Bir yanım sürekli "daha ne kadar bu şekilde gidecek" diye sorguluyor. Bir yanım ise zaten hep ek iş istiyordun, düzeni kurdun vazgeçme diyor. Yardımcı alacak kadar büyük boyutlu değil, zaten evimde yapıyorum her şeyi ama özellikle şu iki üç haftadır sevgililer günü etkisinden dolayı neredeyse nefes almadan çalışıyorum akşamları. Sabah erken uyanıyorum, hafta sonu deseniz zaten yok vs.
Elimde çok fazla ürün var, bunlar yavaş yavaş erir, onlardan yana pek bir endişem yok. Asıl aklıma takılan şey çok satan bir ürün grubum var, onların stokları bu hafta içinde tükenecek muhtemelen. Tekrardan onlardan alsam mı diye tereddütteyim. Bu ürün grubunu şöyle ifade edeyim, bugün gelen 100 siparişin 97 tanesi bu grupta. (Sevgililer günü etkisi ama normal zamanda yine en az siparişlerin %50'si bu gruptan) Ve açıkçası en karlı gruplardan birisi ürünlerim içinde.
Sizce bunca zamanın bilgisi, emeğini ve platformlardaki algoritmasını görmezden gelerek daha fazla nefes alabileceğim bir çalışma şekli oluşturmak için bu işi azaltmalı mıyım?
0
Pasif gelire dönüşme imkanı varsa dönüştür, bu güvenilir birini işiyönetmesi içinalmak ve ona kar payı vermek. Kar payı ciro artarsa artabilir öyle bir modelde olabilir
0
Hanım ya da çocuk varsa yapamaz mı? Ya da yeğen filan?
0
Ben bekarım, kadınım. Yaşadığım şehirde yardım alabileceğim ya da devredebileceğim bir akrabam yok maalesef
0