Giriş
(4)

bu yatirim tavsiyesi neden bahsediyor?

warrior princess
ve turkiye'den yapilabilirligi var mi eger gercekciyse? https://i.pinimg.com/736x/0a/1f/9e/0a1f9e45a364d8c7aced604d1c2a9136.jpg
ve turkiye'den yapilabilirligi var mi eger gercekciyse? i.pinimg.com
0
warrior princess
(5 saat)
Amerika’daki yatırım şirketleri bunlar, buradan hesap açmak mümkün mü bilmiyorum fakat yaptıkları şey uzun vadeli etf’ler, fonlar falan almak olmalı. Bunu kendiniz de yapabilirsiniz. Görsel çok basitleştirmiş her şeyi, daha bunun vergisi, fon gideri, komisyonu vs. vardır. O kadar uzun vadede direkt ‘paranız şu kadar olacak’ demek doğru değil. Türkiye’den de Amerikan etf’leri alınabilir ya da benzeri bir kurgu Türkiye hisseleri/fonları için yapılabilir. Öyle sihirli bir şey değil yani.
0
orient blue
(4 saat)
Bahsettiği şey kabaca S&P 500 gibi bir endekse yatırım yapmak. Vanguard vb. şirketlerin bu tür fonları (ETF) var ve bu tür fonlar sanırım çeşitli yurtiçi kurumlar (Garanti Yatırım, Midas) ile ya da bizzat yurtdışı şirketler üzerinden (Interactive Brokers) alınabiliyor. Amerikan Borsası'nın dolar bazında ortalama %7, %8 getireceğini varsayarsanız ekran görüntüsündeki tutarlara yakın bir hesap çıkıyor.
0
salihdt
(4 saat)
Bu bir ara Türkiye'de dillerden düşmeyen bir konuydu. Ekşi'de falan boy boy başlıkları vardı. Aramaya üşendim de bileşik faizin güçü, bileşik getiri, finansal emeklilik diye aratırsan yapılabilirliğine dair yazılar bulursun. Bizdeki gibi enflasyonist ortamlarda olabileceğine ben katılmıyorum. Kira geliri gibi sabit temettü veren Amerikan ETF'lerine yatırım yaparak ve belirli bir süre alınan temettülere hiç dokunmadan tekrar o ETFe yatırarak başarılabilir bir şeydir bu.
0
Mirket
(4 saat)
burada anlatilan herhangi bir fon yatirimi. normal fon yatirimindan farki ne anlamadim. herhangi bir hesaptan bu fonlara yatirim yaparak ayni seyi elde yapabilirsiniz. fakat ayni seyi elde edemeyebilirsiniz veya daha uzun zaman gerekir. cunku zamanin etkisi var. 15 yasinda 100 dolarla baslamak 30 yasinda 100 bin dolarla baslamaktan daha avantajli.
0
Sour
(3 saat)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.