Giriş
(2)

aşırı basit domain/web sitesi kurulumu sorusu

rebecca
merhabalar, ben bu konulardan inanılmaz uzak biriyim. kendi adımla kendime basit bi site kurmaya calısıyorum. geliştirmeye calıstıgım bir işim var. daha yeni basladım. ihtiyacım olan şeyler bir site tasarımı ve domainhenüz domain almadım. (adımsoyadım.com mu olsun yoksa .tr mi karar veremediğimden h
merhabalar, ben bu konulardan inanılmaz uzak biriyim. kendi adımla kendime basit bi site kurmaya calısıyorum. geliştirmeye calıstıgım bir işim var. daha yeni basladım. ihtiyacım olan şeyler bir site tasarımı ve domain
henüz domain almadım. (adımsoyadım.com mu olsun yoksa .tr mi karar veremediğimden hehe) neyse ona sonra bakarım dedim. önce tasarlayayım diye giriştim.
card.co önerdi gemini diye orda biraz ugrastım, ama tabi içime sinmedi amatör kaldı diye.
sonra wix kurcaladım ve yapay zeka önerisini denedim, heyecanla bekliyordum neler cıkcak diye ama kurulumu tamamlamak için önce bana premium paket önerdi. aylık 55 tl gibi bi sey istiyo. yani yıllık 900 tl artı 1 yıl ücretsiz domain diye.
ama girdim baktım domain ücreti 2.99 diyo, (bilmiyorum hepsi bu mu, baska bi ücret cıkar mı)
burda kafam karıstı. domain ücretini cıkarınca epey fark cıkıyo bu site buna değer mi?
gemini diyor ki uzun vadede mantıklı. ama güvenmiyorum, bi de seneye ödeme yapmazsam reklamlıya döncekmiş. bi de domain'im de buraya baglı kalmıs olacakmıs sanırım. zaten benim icin yeni ve zor gelen bisi yapıyorum bir de yeni secenekler kararlar cıkınca açıkçası bunaldım ve bilen birilerine danısmak istedim.
ben istiyorum ki yaparken beni yormayan az eforla güzel sonuc veren nispeten profesyonel görünümlü sade şık bi sitem olsun. amacım dijital bi görünürlük kazanmak ve potansiyel müsterilerime profesyonel ve güven veren bi ilk izlenim yaratmak.
yukarıdaki sorudan bagımsız ve amacım doğrultunda bana fikir bilgi vermek isteyenler varsa, yorum öneri vb. her sey su an işime yarar. bu islerden anlayan sorabileceğim kimse yok ve tek basıma bu iş beni bugün cok darladı... katkı sağlayan herkese simdiden tesekkürler
0
rebecca
(02.02.26)
hostinger ile çok basit, diğerleri de benzerdir diye düşünüyorum. hostinger'da hazır şablonlar var web sitesi kurmak için çok rahat oluyor
0
messina123
(02.02.26)
biraz klişe olacak ama wordpress kurup istediğiniz temayı yükleyerek işinizi rahatça halledersiniz.

domaini metunic'ten .tr uzantılı bir şey alırsınız, hosting ise size kalmış.
0
kesmekes laleler
(02.02.26)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.