Giriş
(1)

No touch lazer - geç yaşta göz çizdirme

kullanicadi
5 derece miyobum, bunun yanında astigmatım da var. 13 yaşımda fark edildi 18 yaşıma kadar gözlük, ondan sonra da hep lens kullandım. 22 23 yaşlarından itibaren numaralarım hiç değişmedi ama o zamana kadar hep azar azar arttı.Aynı zamanda serde biraz hipokondriyaklık da var maalesef, özellikle sağlık
5 derece miyobum, bunun yanında astigmatım da var. 13 yaşımda fark edildi 18 yaşıma kadar gözlük, ondan sonra da hep lens kullandım. 22 23 yaşlarından itibaren numaralarım hiç değişmedi ama o zamana kadar hep azar azar arttı.

Aynı zamanda serde biraz hipokondriyaklık da var maalesef, özellikle sağlık konularında evhamlıyımdır. Ne yapayım huyum böyle kendimi değiştiremiyorum :( gözümü çizdirmekten hep korktum, bayıltıp yapılan bişi olsa dayanabilirdim ama gözümün önünde yapılacak her şey ve bu beni geriyordu. Senelerce muayenelerde doktorlar bunu bana teklif etti, kornea kalınlığın uygun dedi, dil döktü ama ben takayım lensimi gözlüğümü mutluyum işte böyle dedim.

Son senelerde artan göz kuruluğum sebebiyle hem lens hem gözlük kullanıyorum. Biraz da cesaret mi geldi nedir ilk kez no touch lazer yaptırsam mı diye bir düşündüm. İşlem sırasında o vakum hissini yaşamayacak olmak cezbetti beni. Lasik ve wavefront a göre iyileşme süresi daha uzun ve ağrılı olabiliyor diyorlar, yaptıran varsa deneyimini paylaşabilir mi:(

Önümüzdeki ay 37 olacağım, başka bir dr şey demişti. "3 4 sene sonra yakın görüşün bozulacak zaten, presbiyopi başlayacak. Lazer için geç biraz" Benim yaşıma benzer yaşta ameliyat olan var mı? Bu da ikinci sorum (:
0
kullanicadi
(7 saat)
bende benzer çelişki içindeyim. yaş 35 geçen gittiğim doktorda numaraların zaten durmuş kornea kalınlığında iyi niye lazer yaptırmıyorsun dedi. zaman zaman yaptırma fikri gelsede ya beklediğim gibi olmazsa ya bir şey olursa korkusuyla hep erteledim.
aynı şekilde yakın gözlüğü durumunu sorduğumda 45 ten sonra başlar o en az 10 sene rahat edersin dediydi.
hatta peki iyi bir doktor önerin dediğimde(kendisi devlet hastanesinde) artık işi yapan makineler doktorluk çok bir durum kalmadı dedi. beyoğlu göz hastanesini veya cerrahpaşayı deneyebirsin dedi. orada da bu işlemler çok yapılıyormuş.

bir kaç sorduğum kişilerde beyoğlu göz, cerrahpaşa vb. gibi bu işlemi yapan devlet hastanelerinde en azından muayene olup gözün operasyonlara uygun olup olmadığını sormanın daha iyi olacağı söylediler. zaten bir sorun görürlerse hiç bir şekilde bu operasyonları yapmıyorlarmış. özellerde kapıdan girer girmez operasyon odasına alıyorlar.
en azından bir fikir almak için ben öyle yapmayı düşünüyorum.
+1
my fault
(7 saat)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.