(5)
Kazada Değer Kaybı Nasıl Alınır?
Pazartesi günü bir kargo firması kamyonu benim araca arkadan çarptı. Tutanaklar tutuldu, aracım serviste. İşe arabasız gitmem çok zor ve değer kaybı var (ağır hasar kayıtlıydı ama arka parçalar orijinaldi)Hem değer kaybını hem de işimden gücümden geri kalmamın masrafını en kolay yoldan nasıl alırım?
Pazartesi günü bir kargo firması kamyonu benim araca arkadan çarptı. Tutanaklar tutuldu, aracım serviste. İşe arabasız gitmem çok zor ve değer kaybı var (ağır hasar kayıtlıydı ama arka parçalar orijinaldi)
Hem değer kaybını hem de işimden gücümden geri kalmamın masrafını en kolay yoldan nasıl alırım?
0
İkisi de dava ile olan şeyler, araç kiralamasanız bile artık son yıllarda emsal kararlar var araç mahrumiyet bedeli talep edebiliyorsunuz dava yoluyla.
0
kullanıcıadımbuolsun
(
22.01.26)
değer kaybı için kendin de başvurabilirsin ama mahrumiyet bedelini avukatla çözebilirsin. o yüzden bir avukat bul ikisini de halleder.
ben de yakın zamanda yaşadım. 15k değer kaybı 30k mahrumiyet bedeli aldım. avukat %10'unu talep etti.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(
22.01.26)
1. karşı tarafın trafik sigortasından siz başvuru yapacaksınız. burada bazı detaylar var ama siz adım adım oradan ilerleyip çözebilirsiniz.
2. avukata vereceksiniz, sizin yaptığınız işi komisyon karşılığı o yapacak.
zamanınız yoksa avukata verin. (bizzat bu işi yapan ofisler var, onlara vereceksiniz elbette)
fakat son başvurumda gördüğüm, karşı tarafın trafik sigortasının tüm yasal süresini sonuna kadar kullanmak için ayak direttiğiydi. 20 bin lira değer kaybını 6 ayda ödediler. para zaten kuşa döndü. bu durumda arada avukat olmasının da bir faydası yok. seçim size kalmış.
0
geçen aylarda kaza sonrası karşı sigorta şirketine mail attım ve iban isteyip gönderdiler.
hdi idi karşı tarafın sigortası.
0
ikame araç bedeli ve araç değer kaybını alabilirsiniz. sigorta şirketleri değer kaybını eskiden düşük hesaplıyorlardı şimdilerde fena değil. diğer kısmı ise sigortadan değil kazada kusurlu aracın sürücü ve sahibinden alabilirsin. bunun için avukatla hareket etmek mantıklı. yargılama biraz uzun sürsede tahkime başvurulursa süreç daha hızlı ilerliyor.
0