Giriş
(9)

dovizli askerlik

baldur2
calisma vizeleriyle en az 4-5 sene full time calistim ama kalici oturum iznim yoktu. su anda da bakaya durumundayim. sizce dovizli askerlikten yararlanabilir miyim?
calisma vizeleriyle en az 4-5 sene full time calistim ama kalici oturum iznim yoktu. su anda da bakaya durumundayim. sizce dovizli askerlikten yararlanabilir miyim?
0
baldur2
(4 saat)
ikametin nerde? oturum iznin var mı? kaç senedir yurt dışındasın vs bunlar önemli.
bi halledemedin şu askerliği
0
jelly bear
(3 saat)
ikametimi daha dun turkiye'ye aldirdim. 11 sene yasadim yurtdisinda. kanitlayabilirim calisma izinlerimi, calistigim donemi. sigorta dokumlerini falan.
0
🌸baldur2
(3 saat)
11 sene yaşarken başvurman gerekirdi. yine de bir askerlik şubesini ara sor ama çözüleceğini sanmıyorum. aktif olarak türkiyedeysen dövizle yapamazsın.

salııyor da olabilirim o yüzden askerlik şubeye ulaşman en mantıklısı.

www.msb.gov.tr
bu sayfayı da iyice incele


Yabancı ülkede oturma veya çalışma iznine sahip olarak bir müddet çalışmıştım, ancak çeşitli nedenlerle dövizle askerlik hizmeti başvurusunda bulunmadan Türkiye’ye kesin dönüş yapmak zorunda kaldım. Şimdi yeniden yurt dışında oturma veya çalışma iznine sahip olarak çalışmaktayım. Daha önce çalıştığım süreler, dövizle askerlik başvurum sırasında dikkate alınır mı?
7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 39’uncu maddesi birinci fıkrası (a) bendi ve Askeralma Yönetmeliğinin 73’üncü maddesi birinci fıkrası (b) bendi gereğince vatandaşlarımızın yurt dışında oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren ya da meslek-sanat mensubu statüsünde çalıştıkları tüm süreler, Askeralma Yönetmeliğinin 74’üncü maddesinde istenen belgelerle konsolosluklara müracaatlarında, başvuru tarihinde yararlanma şartlarını haiz olmak şartıyla dövizle askerlik hizmeti için gerekli çalışma süresinden sayılır.

sıkça sorular sorularda böyle bi şey var, bu durumda aktif olarak türkiyedeysen olmuyor gibi oluyor
0
jelly bear
(3 saat)
3 yıl çalışmış olman yeterli. ancak türkiye'de 6 aydan uzun süreler geçirmemen lazım.
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(3 saat)
Normal bedelli yapamıyor musun veya daha mı ucuza geliyor?
0
michael harddd
(2 saat)
yahu tabii ki de 3 yil calismis olman yetmiyor. nereden uyduruyorsunuz bu yanlis bilgileri? yaniltmayin surada insanlari.

halihazirda yurt disinda calisiyor olman lazim. yoksa 3 yil yurt disinda calistin diye gel 10 yil türkiye yasa, sonra da dövizle askerlik yap o zaman?
0
edmond honda
(1 saat)
ben yurt dışında yaşarken bile dövizle askerlik yapmadım. o zaman bedelli daha uygundu (15 bin tl). siz de bedelli yapın bence ama tabii şu an için dövizle askerlik daha mı uyguna geliyor onu bilemem.
0
elektr10
(1 saat)
zaten ücreti bedelliyle aynı ama artısı kışlasız askerlik tabii.
bence de yapamazsın.

strazburg-bk.mfa.gov.tr
0
jelly bear
(43 dk)
bedelli ile ücretleri aynı sadece dövizli askerlik de 1 ayda olsa yapmıyorsun.
0
sivri sinek
(21 dk)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.