Giriş
(3)

ram raporu alan ya da bilgisi olan?

deartheodosia
oğlumu 1 yıl daha anaokuluna göndermeyi düşünüyoruz, doğum ayı sınırda ve meb otomatik olarak 1. sınıfa atayacak, anaokulu kaydı için bu rapor gerekiyormuş. daha önce alan ya da bilgisi olan var mı, ayrıca anaokulu tekrarı için verilecek tanı (dikkat eksikliği) sisteme girileceği için nasıl bi dezav
oğlumu 1 yıl daha anaokuluna göndermeyi düşünüyoruz, doğum ayı sınırda ve meb otomatik olarak 1. sınıfa atayacak, anaokulu kaydı için bu rapor gerekiyormuş. daha önce alan ya da bilgisi olan var mı, ayrıca anaokulu tekrarı için verilecek tanı (dikkat eksikliği) sisteme girileceği için nasıl bi dezavantaj oluşturur sizce gelecekte, oluşturur mu?
teşekkürler
0
deartheodosia
(16.01.26)
O durum doğduğu aya göre değişiyor. Bir tablo var internette oradan bakarsınız. İlk grupta ise okula sizin verdiğiniz dilekçe yeterli oluyor. Anaokulu sistemden öğrencinin kaydını çekebiliyor.
İkinci grupta hekim raporu isteniyorsa önce çocuk psikiyatristi görecek onun verdiği raporu RAM'a götüreceksiniz. RAM'ı ararsanız size yol gösterirler.
0
curukturpkokusu
(16.01.26)
Ram da çalışıyorum, dikkat eksikliği raporuna gerek yok. Sağlık ocağına gidin, akranlarına göre küçük deyin, anaokuluna devam etmesini istediğinizi söyleyin. Tek hekim raporu yeterli. Biz burda sağlık ocağından alınan raporları da kabul ediyoruz.
+1
antihero
(16.01.26)
Doğduğu aya göre zor olabilir. Her durum için, yukarıdaki arkadaşların anlattığı kadar kolay bi işlem değil. Sorumluluk alıp raporu yazacak ve sisteme girmeyi bilen bi doktora ihtiyacınız var. Aile hekiminin yapacağını sanmıyorum. Özel çocuk psikiyatristleri bile doğrudan vermez. Arayıp sorabilirsiniz, biz rapor veririz ama kabul ederler mi bilmem diye cevap vereceklerdir. Edevlet barkodu olan ram sistemine girilmiş bi rapor olması lazım.

Normalde rapor 1 yıllık oluyor. Seneye sorun olmadan okula başlayabilir ama Ramde görünmeye devam eder. Bir zararı yok ama okul değişikliğinde vs. anlatmak zorunda kalırsınız. Onu kaldırmak için de tekrar rapor alıp onu da sisteme işletmeniz lazım. O bile zor.

Kısacası tanıdık doktor lazım. Onun da bu işlemi yapmayı biliyor olması lazım. Ayrıca gelecek yıllarda da ulaşabileceğiniz bir doktor olması iyi olur.
0
nickini vermek istemeyen uye
(16.01.26)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.