[]

almanyadan icki getirmek

sevgili duyurucular. almanyadayim. turkiyeye bavula doldurdugum ickileri geitrmek istiyorum. ne kadar icki koyabilirim bavula?(ucakta yanimd tasimayacagim check in de verecegim bavula/ icindekilerde free shoptan olmayacak)herhangi bir sinirlama var midir? ayrica. ucakta yanimda tasiyacagim sirt cantasinda ne kadar goturebilirim(freeshoptan alinanlar olacak bunlar)




 
normalde yasak, çok fazla koyma ki bavulunu açıp sana bunlar ne diye sormasınlar. 3 şişe falan koy bence.
bazen hiçbişey demiyolarmış ama sana denk gelirse problem olmasın diye söledim ben.

  • esek sipasi  (23.07.10 15:36:10) 
almanya tarafinda sorun olmamasi lazim, sonucta orada vergisi odenmis ickiler. ama turkiye de sorun olur. yakalanmadiginiz surece istediginiz kadar koyabilirsiniz ama abartmayin 3-4 sise makuldur.


  • cench  (23.07.10 16:03:46) 
Turkiye'ye icki getirmekten bahsedilirken hep "gumruk veya vergi odemeden icki getirmek"tir aslinda bahsedilen. Bu bilginin isiginda konusalim.

Turkiye'ye gumruksuz olarak 1 litre yuksek alkollu icki getirebilirsin. Daha detayli aciklama surada: www.referansgazetesi.com

Bunu nereden aldigin farketmez. Yani Almanya'da bakkaldan, Almanya havalimaninda magazadan, Almanya havalimani duty-free'den, ucaktaki duty-free'den veya Turkiye'de havalimanindaki duty-free'den al, sinir ayni sinir. Daha fazlasi yasak. Kanunen durum bu.

Ama tabi denetimin az olduguna guvenip yurtdisindaki magazalardan daha cok alip bunu cantasina bavuluna saklayan olabilir. Ondan sonra gelip ek olarak Turkiye duty free magazalarindaki izin verilen bir siseyi de alip bircok siseyle giriyorlardir.

Ha istesen, "daha cok getirecem, vergisi neyse oderim" diyorsan o ayri konu. Ithalat falan ama, ben bilmiyorum yani.
  • wpi  (23.07.10 16:41:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.