Giriş
(1)

Bilgisayar kurulumu cok zaman aliyor

aloneinthedark
MerhabaArkadasim kullanilmis bilgisayarlari yeniliyor windows kurup satiyor.Windows kurduktan sonra update ederken cok zaman kaybediyor. Aslinda sadece driverlari guncellemek istiyor ses, kamera ve mikrofon. Cunku bazen driver updateden sonra bunlar calismiyor.Bu suresi nasil daha hizli yapabilir ya
Merhaba

Arkadasim kullanilmis bilgisayarlari yeniliyor windows kurup satiyor.

Windows kurduktan sonra update ederken cok zaman kaybediyor. Aslinda sadece driverlari guncellemek istiyor ses, kamera ve mikrofon. Cunku bazen driver updateden sonra bunlar calismiyor.

Bu suresi nasil daha hizli yapabilir ya da neyi yanlis yapiyor

Tesekkurler
-1
aloneinthedark
(6 saat)
devamlı bu işi yapıyorsa system image kuracak si'lar mesela tek tek kurup internete bağlayıp güncellemekle uğraşmaz belli aralıklarla güncelledikleri system image'i kurarlar. sürücüsüz ama güncellemeler yapılmış bi system image oluşturabilir.

veya custom iso tarzı bişey yapabilir daha basit şekilde her cihaz aynı sürücülere sahip olmayacağından tam bi system image gerekmez si'lar kadar çok da pc kurmuyordur, windows update güncellemelerini dahil eder sürücüleri etmez. windowsu güncel kurar sadece sürücü yükler vs.

www.ntlite.com şu tarz programlar kullanılıyor ha ben hiç kullanmadım ihtiyaç duymadım ve 100% güvenmem. custom iso yapmakla uğraşacağım zamanda güncellerim zaten sistemi. ltsc kullandığımdan debloat için de çok uğraşmıyorum. ama sık sık windows kurulumu yapıyor olsam denerdim.

onu yapamazsa da enazından kullandığı windows kurulum diskinin mümkün olduğunca güncel olmasına baksın. gidip 25h2 yerine 24h2 filan kuruyorsa kurulumdan sonra yapacağı updateler daha fazla olacaktır haliyle.
+1
konetsu
(6 saat)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.