Merhaba, ufak bir müstakil ev buldum 2 katlı 2014 yapımı. Emlakçıdan aldığım bilgiye göre alt kat ticari tapu, üst kat ise normal konut olarak görünüyormuş. İki ayrı elektrik ve doğalgaz aboneliği varmış. İsterseniz ev sahibi konuta çevirebilir, zor bir şey değil dedi emlakçı. Ancak ben araştırdığım
Merhaba, ufak bir müstakil ev buldum 2 katlı 2014 yapımı. Emlakçıdan aldığım bilgiye göre alt kat ticari tapu, üst kat ise normal konut olarak görünüyormuş. İki ayrı elektrik ve doğalgaz aboneliği varmış. İsterseniz ev sahibi konuta çevirebilir, zor bir şey değil dedi emlakçı. Ancak ben araştırdığımda bunun söylendiği kadar kolay olmadığını fark ettim. Evin ruhsatını ve yapı kullanım belgesini de buldum, aşağıdaki linkteki gibi görünüyor. Ne düşünüyorsunuz, burada ne gibi sorunlar yaşanabilir?
hizliresim.com
+1
bu şekilde alınca ne olur ki? yıllık belediye vergisi mi çok çıkar yani tam zararı ne? yarın öbür gün dükkana çevirebilirsiniz böyle belki gelecek için iyi bir şeydir?
0
Aslında benim sorduğum şey bu ne gibi bir sıkıntı olur. Burası ofis burda neden yaşıyoniz der mi? Ekstra vergi falan öder miyim. Kredi çekerken sorun olur mu gibi
0
Ofiste de yaşayabilirsiniz, ama o alt kat daireyi ikamet göstermezsiniz. Onun dışında, türü işyeri olduğu için gaz/su/elektrik faturaları (siz şahıs aboneliği yaptırsanız bile) yüksek tarifeden gelir.
+2