(1)
Yılbaşından sonra rayiç bedel'in %'lik kısmı mı değişecek?
MerhabalarEv bakıyorum bu aralar, emlakçının biri "yılbaşına kadar belirli bir miktardan gösterebiliyorsun ama yılbaşından sonra satın aldığın değer üzerinden göstermen gerekecek ve ona göre de tapuya ödediğin harç daha fazla çıkacak" tarzı bişi söyledi.Yılbaşında böyle bir durum mu var rayiç bedell
Merhabalar
Ev bakıyorum bu aralar, emlakçının biri "yılbaşına kadar belirli bir miktardan gösterebiliyorsun ama yılbaşından sonra satın aldığın değer üzerinden göstermen gerekecek ve ona göre de tapuya ödediğin harç daha fazla çıkacak" tarzı bişi söyledi.
Yılbaşında böyle bir durum mu var rayiç bedellerinde? Beni acele ettirip gösterdiği evlerden birini almam için söyledi gibi geldi bana biraz.
Siz ne dersiniz? Doğru mu bu?
0
5m bir ev alıyorsunuz mesela.%2 + %2 tapu harç bedeli ödemeniz gerekiyor. Yani normalde 200bin tl. Ancak tapuda evin bedelini 2m girerek bu bedeli 80k’ya düşürüyorlar (vergi kaçakçılığı). Yılbaşı sonrası rayiç bedel yazılması zorunlu hale gelebilir diye bir söylenti var. Öyle olursa bu saçmalıklar da bir son bulabilir.
Ama yine de acele etmeyin derim.
0
but that was just a dream
(
5 saat)