Giriş
(9)

muhacir torunları

eileengray
aileniz nereden nereye göç etmiş? siz gidip gördünüz mü?benimkiler naousa, imathia, yunanistan (eski adıyla ağustos) -> karaburun ve izmirbir dedem de tırnova doğumlu
aileniz nereden nereye göç etmiş? siz gidip gördünüz mü?

benimkiler naousa, imathia, yunanistan (eski adıyla ağustos) -> karaburun ve izmir
bir dedem de tırnova doğumlu
+1
eileengray
(5 saat)
Balkan harbi sonrasında Silistreden, Afyon'un bi ilçesinin 10-15 km uzağına yerleştirmişler, köy kurmuşlar.

Şu an 45-50 hanelik bi köy. Geldiğim topraklara ise hiç gitmedim.
+1
antihero
(5 saat)
babamin annesi karacaova'dan (yunanistan) edirne'ye,
babamin babasinin dedeleri nineleri kirim'dan edirne'ye,
annemin tarafi edirne'nin koylerinde yerlesikmis.

edit: gitmedim hic.
+1
lemmiwinks
(4 saat)
anne tarafı iştip'ten uzunköprü'ye göçme.
baba tarafı giresunlu. sadece çepni kökenli olduklarını biliyorum.
+1
lazpalle
(4 saat)
Kafkas ırkları misafirperverlikleri ile ünlüdür.
Tanrı, her millete ülke dağıtacağını ilan etmiş, bir gün hepsinin toplanmasını buyurmuş. O gün herkes ülkesini almış. Aradan birkaç gün geçmiş, Abhaz huzura çıkıp, ben o gün gelip ülke alamadım demiş ve Tanrı kızmış, Abhaz açıklama yapmış, misafirim vardı, bırakıp gelmek olmazdı demiş. Tanrı bu misafirperverlikten hoşlanıp ona Cennet olarak ayırdığı topraklardan birazını vermiş.

Henüz görmek nasip olmadı Cennet Abhazya'yı.
0
Mirket
(4 saat)
hemseriler toplasmis merhaba herkese :)

bir taraf selanik'ten kismen edirne'ye,
diger taraf da kismen kiracli'den edirne'ye gocmus.
ben de edirne'den abd'ye goctum

her iki tarafta da hala gocmemis olan uzaktan akrabalar var, arada gelir misafirimiz olurlar, carsiyi pazari alt ust ederler. bizimkiler de bulgaristana sik sik gidiyor, ama yunana yilda belki 1-2 kez belki daha da az gidiyorlar
+1
adrianapole
(3 saat)
Anne tarafı Kayalar-Yunanistan’dan gelip Uzunköprü ve Meriç’in köyüne yerleştirilmişler. Mübadiller. Ben görmedim; annem ve anneannem gitti.
Baba tarafı kısmen Sofya’nın kuzeyinde o zamanki adıyla Izladı diye bir köyden, kısmen Filibeli. 19. yy’da Uzunköprü’ye gelmişler.
+1
auroraaurora
(3 saat)
babamın annanesi razlık bulgaristan doğumlu, 1907.
gidip görmedim ne yazık ki.
0
rain when i die
(2 saat)
Baba tarafı novipazar, anne tarafı florna.
0
adivar
(1 saat)
Baba tarafı Tırnova anne tarafım Buhara, iki tarafta iki nesil öncesi çok eski de değil ama gidip görmedik hiç.
0
mirty
(48 dk)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.