[]

Bilgisayarin hafizasi kendi kendine doluyor??!!

bilmem baslik biraz garip mi kacti? neydi tam adi o meretin?

ama boyle bisii var bende. yillarin vista kullanicisim. simdi durum su:

bilgisayarima giriyorum; sadece C var bende, D falan yok; bakiyorum C'de daha 1,66 GB bos yer var daha. iste kullaniyorum bilgisayari, nette geziniyorum sozluk falan, bi tane bile vidyo izlemedim misal, hicbisii indirmiyorum da ama bir sure sonra bilgisayar "low disc space" yani turkcesi yetersiz disk alani galiba, iste o hatadan veriyor. bakiyorum yeniden bilgisyarima, C'de sadece 100 kusur MB bos yer kalmis?

Nasil oluyor da, kendi kendine o hafiza doluyor acep? var midir bi cikis yolu ey erenler?

edit: aha durduk yerde hic bisey silmedigim halde 5 MB artti hafiza. noluya lan?!

 
  • buffy de vampir sayilir  (23.07.10 02:33:38) 
demeyiniz efendim; bunu bana demeyiniz. oturur aglarim soona. o derece mi yani? peki bu durzunun virusu, vondovsu nasil kandiriyor da, vindos yetersiz disk alani diye uyari veriyo. vindovsu mu kandiriyor yosam?


  • alessandro del pieroglu  (23.07.10 02:38:39) 
valla bilgisayarımdaki windows klasörü beş yılın sonunda 7gb olmuştu. illa virüste gerekmiyor, şişiyor işte dosyalar. ayrıca internette gezindiğiniz her site için cache tutar bilgisayarlar. clean up tarzı programlarla bir silme işlemi yapın, gereksiz dosyaları o silecektir. ancak bu boyut değişimleri çok kısa zaman zarfları içinde oluyorsa virüste olabilir.


  • ruhibirbanyo  (23.07.10 03:21:35) 
muhtemelen system32 altına yerleşmiş bişeydir daha önceki okuduklarımdan hatırımda kalan bu ufak bi exe kendini şişirip şişirip duruyor gibi bişey. hijackthis ile bi taratın


  • buffy de vampir sayilir  (23.07.10 03:24:42) 
benim de yaşadığım bişey olabilir. belki de cok alakasızdır. o yuzden önce sorayım. paylasım programı kullanıyo musunuz (p2p) torrent emule gibi


  • kocakum  (23.07.10 03:39:30 ~ 03:40:25) 
vista'yı 1.6 gb boş alanı nasıl stabil kullanmayı başarıyorsunuz.

şuan çok az yeriniz kaldığı için gözünüze batıyor.

öncelikle sitem geri yüklemeyi kapatınız (bilgisayarım sağtık-->özellikler-->istem geri yükleme-->tüm sürücler için kapat)

ya da

başlat-->tüm programlar-->donatılar-->sistem araçlar--> disk temizleme --> c yi seçiniz... dosyaları bulma işlemi bittiği zaman yukarıdaki sekmeden "diğer seçenekler" i seçip önceki sistem geri yükleme noktalarını silin. hazır bu menüdeyken disk temizleme sihirbazının bulduğu dosyaları işaretleyip onlardan da kurtulum... kfadan 4 gb yer açılması lazım .
  • janavarorion  (23.07.10 06:53:26) 
probleminin kaynağı : pagefile.sys

1.66gb da boş alan mı yahu. sistemin düzgün çalışması için çok daha fazlasına ihtiyaç var.
  • kimlanbu  (23.07.10 09:57:18) 
cclear indir yukle haftada bir komple temizler.


  • fadiga  (23.07.10 13:58:34) 
belki alakasız oalcak ama ben de c deki birçok şeyi diğer dizinlere taşıdığım halde sorundan kurtulamıyordum meğersem oynadığım oyunun save'leri arttıkça yer kaplamış. hani böyle bişi olabilir insanın gözünden kaçabiliyor. :)


  • susannah  (23.07.10 19:54:00) 
@kocakum

epey geciktim bu cevabi yazma hususunda, bilmem gorerecek misin ama yine de ben yazayim. evet torrent programi kullaniyorum. ancak, en basta bahsettigim hadise torrent programi calisirken meydana gelmedi. download yapan hicbisii yok ortada ama hafiza kendi kendine azaliyor. sonra bisiiler oluyo geri gidiyo falan neyse.

cevaplayan arkadaslara cok tesekkurler + rep.
  • alessandro del pieroglu  (23.07.10 23:33:39) 
torrent programı kullanıyorsanız eğer şöyle bişeydir o. indirmek için sıraya attığınız torrent bağlandığı anda indireceğiniz dosya boyutunda bi dosya oluşturur atıyorum 8gblık iso çekiyorsunuz daha %1de bile olsa o 8gb ı torrent dosyası yaratıyor ve cort diye 8 gb alanınız gidiyor. sonra bunda seed yokmuş la diyip indirilen dosyaları da sil demeden silerseniz o torrentler orda kalır.


  • buffy de vampir sayilir  (24.07.10 21:49:55) 
@buffy the wampie sayilir

yok hocam o mevzu da degil. anlarim torrent hadisesinden az bucuk da o bakimdan. neyse. zaten is iyice rayindan cikti. an itibariyle daha denisik bir mevzuya kaydi durum zati. yeni bi baslik acmak gerekecek.
  • alessandro del pieroglu  (24.07.10 23:11:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.