[]

DSLR Hakkinda bilgi almak

Yavastan fotografciliga baslayayim diyorum. Kompakt makinalar kesmiyor artik. Yalniz DSLR olayi hakkinda saglam ve "guncel" bilgilere ihtiyacim var. Onerebileceginiz bir site var mi? Kulaktan dolma bilgilerle, bilmeden gormeden gidip kullanamayacagim bir makinaya para yatirmak istemem dogrusu.

Istediklerim basit seyler; diyafram araligi nedir, lenslerin olayi nedir, hangi lens ne ise yarar vs gibi bilgiler.

Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

 
google'da arayınca tonla site çıkıyor konuyla ilgili. öyle tüm bilgileri derlemiş şahane bi türkçe site yok bildiğim kadarıyla. ingilizce olarak ise tonla site var seni bilgilendirecek.

hem bi siteye bağlı kalma. aynı konuyu farklı sitelerden okuyarak kafanda oturtmanı tavsiye ederim. ha teknikleri öğrenmek istiyorsan, şu duyuruya bir bak derim: (git: 44688). badim diye demiyorum paradoxical o soru altında resmen şov yaptı.
  • deckard  (22.07.10 02:13:43) 
Tamam deckard bakayim. Yalniz web sitelerinde ki bilgiler cok guncel olmuyor malesef. Bulabilirsem guncel olani bulayim dedim.


  • arnatuile  (22.07.10 02:18:29) 
içeriğini tam bilmemekle birlikte faydası olabilir diye paylaşıyorum. www.bascek.com


  • layer26  (22.07.10 02:58:28) 
ya diyafram enstantane kavramları sözlükte bile anlaşılır biçimde yazıyor olsa gerek.

ama 8-9 tl lik kitaplar var. fotoğraf makineleri ve işleyiş prensipleri hakkında fikir veriyor.

ben seneler önce fotoğraf teknik okumaları diye bir kitap almıştım ve fotoğraf bilgi ve tekniğimi en çok geliştiren şey o kitap olmuştu.

@ deckard; yahu yok mu şöyle fotoğraf hakkında genel bilgi evren blog du bir siteyd falan türkçe gerçekten? çok saçmaymış :D
  • cedric tweedledee  (22.07.10 09:58:04) 
dslr alınacağı zaman da ya letsgodidgital.com ya da dpreview.com a bak.


  • cedric tweedledee  (22.07.10 09:58:35) 
national geographic bi ara fotoğraf eğitimi cd.leri vermişti. bul onları, tamamını öğren.


  • babil baligi  (22.07.10 14:04:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.