Giriş
(3)

Kooperatiften ev alma sürecini bilenler bakabilir mi?

dedeminhirkasi
Merhaba,Kooperatife üye olup, şu aşamada taksitlerini ödüyorum. Ocak gibi taksitler bitmiş olacak. Sormak istediğim, kooperatif süreci nasıl işliyor.Benim için resmiyete ne zaman dökülecek bu işlemler. Mesela ilk başta kat irtifakı tapusu daha sonra normal tapu mu alınacak. Kat irtifakı tapusu ne za
Merhaba,

Kooperatife üye olup, şu aşamada taksitlerini ödüyorum. Ocak gibi taksitler bitmiş olacak. Sormak istediğim, kooperatif süreci nasıl işliyor.

Benim için resmiyete ne zaman dökülecek bu işlemler. Mesela ilk başta kat irtifakı tapusu daha sonra normal tapu mu alınacak. Kat irtifakı tapusu ne zaman alınır vs. Bu tarz süreçler hakkında bilgi verir misiniz?
0
dedeminhirkasi
(24.10.25)
inşaat başladı mı? siz neyin taksidini ödüyorsunuz?

kooperatif dediğiniz şey, herkesin birleşip hep birlikte hareket ettiği bir yapı. normalde tek başınıza alamayacağınız bir arsayı toplaşıp hep birlikte almış oluyorsunuz. daha sonra da müteahhitten inşaat yapmasını istiyorsunuz. (kat karşılığı da olabilir, parasıyla da olabilir)

şu anda kooperatif ne için para topluyor? topladıkları para ile ne yapacaklar? arsa mı alacaklar?

ama tahminen şöyle olacak. toplanan para ile arsa alacaklar. sonra bir müteahhit bulup, bu arsaya inşaat yaptıracaklar. binanın projesi onaylandıktan sonra, inşaat başlarken kat irtifakı tapunuz olacak. inşaat bitecek, iskan alınacak, sonra kat mülkiyeti tapunuz olacak.
0
co2s2
(24.10.25)
Arsa alindi, müteahhit ile anlaşma yapıldı. İnşaata başlanacak.. ben şuanda üye olurken kabul ettiğim 2+1 daire için taksiti ödüyorum
0
🌸dedeminhirkasi
(24.10.25)
müteahhit ile anlaştıysanız zaten çok geniş bir vekaletname de vermiş olmalısınız. ya da eğer yetkisi varsa bunun kooperatif yönetimi de yapabilir. bu şekildedir yani. yoksa mevzuat çok fazla detaylı ve karışık. siz sedece kat irtifakları yapılıp oturma raporu da alındığında size ait bağımsız bölüm için tapuda devir için gidersiniz. kalan işler yüklenici yeni müteahhittedir.
0
ground
(24.10.25)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.