baby steps. mesela eski bir komodini yenilemek istiyorsunuz. ilk işiniz üzerindeki eski cila/boyayı çıkarmak. bunun için ya elle zımpara yapacaksınız ya da bir makinaya ihtiyacınız olacak. mesela
www.amazon.com.trbunu örnek vermemin sebebi. einhell'in akülü aletleri ortak bir batarya kullanır. zaman içerisinde ihtiyacınız olacak diğer makinalarla da ayni aküyü kullanabilirsiniz.
zımpara numaralarını öğrenmeniz gerekir ki epey basit bir şey, bi zımpara kağıdına dokununca onun ahşabı ne kadar aşındıracağını anlarsınız. mesela 120 numara zımpara bi masa yüzeyini çok aşındırır ki ilk kaba zımpara diyebiliriz, 400-600 numara son pürüzsüzleştirme haline yani boyaya uygun hale getirmeye hazırlar.
boya olarak milyor çeşit var. ben çok uzun zamandır hobi işlerimde borma wachs doğal yağ kullanıyorum. bi şifonyerse mesela 2 yılda ya da yılda bir uygulayabilirsiniz. fazla ahşapçı olduğumdan dolayı, yüzeyin hava almasını kilitleyen sentetik boya hiç kullanmıyorum.
bi tane sandalyeyi güzelce zımpara boya yapın epey bişe öğrenirsiniz, inanın okuyarak ya da tavsişye dinleyecek öğrenilecek şeyler değil. yapınca neyi yanlış yaptığınızı görüp ona göre ilerleyeceksiniz.
epey bir hobi marangozu, enstruman yapımcısı ve mobilya fabrikası yöneticisi olarak küçük tavsiyeler.