Giriş
(4)

Merkezi Sistem Apartmanda Oturanlar

rock n roll
SelamOturduğum apartman merkezi sistem. Para gönderiyoruz ve ertesi gün otomatik olarak gazımız yüklenmiş oluyor apartmana. Dün gaz yükledik ama çok az gaz verildi. 3800 liralık yükleme yaptık. 800 liralık bir kısım kesildi. Yani 3000 liralık yüklenmiş oldu aslinda ve verilen gaz 189 metreküp. Bu no
Selam
Oturduğum apartman merkezi sistem. Para gönderiyoruz ve ertesi gün otomatik olarak gazımız yüklenmiş oluyor apartmana. Dün gaz yükledik ama çok az gaz verildi. 3800 liralık yükleme yaptık. 800 liralık bir kısım kesildi. Yani 3000 liralık yüklenmiş oldu aslinda ve verilen gaz 189 metreküp. Bu normal mi yoksa bir yanlışlık olmuş olabilir mi? Sizde durum nedir?
+1
rock n roll
(15.10.25)
merkezi sistem apartman yöneticisiyim.

bu otomatik yükleme meselesini konuştuk diye hatırlıyorum sanki, ama konunun onunla alakası yok.

bizim otomatik olarak yüklenmiyor, görevliye para veriyorum, gidip ptt'den gaz alıp karta yükletiyor, onu da getirip sayaca yüklüyor.

o kesintiler normal. eskiden biz uyanık gibi yazın toplanan paralarla gazı alıp alıp sayaca yükler, stok yapardık. başkent gaz buna uyandı, senin sayaca yüklediğin gaz bugün kaç para olmuş gelip sayacı okuyor, arada zam gelmişse zam tutarını sana borç yazıyor. ilk gaz alımında da borcun kadar rakamı aldığın gazdan düşüyor. sen 3800 lira verip 3800 liralık gaz almak istiyorsun, o sana diyor ki 800 lira borcun varmış, peşin peşin yüklediğin gaza o arada 800 liralık zam gelmiş. o zammı senin yeni almak istediğin gazın parasından kesip kalan tutar kadar gaz veriyor.
+3
kibritsuyu
(15.10.25)
Bizim de eskiden kartlı sistemdi artık IBAN a para yolluyoruz ertesi gün otomatik yükleniyor. O kesintinin sebebini biliyorum aslında.

Benim sormak istediğim 3000 liraya 189 metreküp az değil mi? O sebeple acaba bir yanlışlık olma durumu olabilir mi, onu merak ettim. Çünkü 3000 liraya 189 metreküp az gibi sanki.
0
🌸rock n roll
(15.10.25)
Tanrı kahretsin merkezi sistemi.
Bizimkide merkezi ve petekler açık olsa da olmasa da 2000+ fatura geliyor. Bu yüzden kışın tüm pencereler ve petekler açık geçiriyorum. Herkesin faturasını ben odeyecegime ben herkese odetiyorum.
0
artıküyeolmakistiyorum
(15.10.25)
50.000 liraya 4181 metreküp gaz almışım binaya. yani birim fiyatı 11,95 yapıyor. defterini tuttuğum sitenin yöneticisiyle de konuştuk, o da 11,50 gibi bir fiyat söyledi. sanırım ankara'da doğalgazın metreküp fiyatı bu civarda.

3000/189 = 15,87 evet fazla görünüyor. aklıma bir tek iban'a yatırılan para ile otomatik gaz alan sistemin kullanım bedeli gibi bir tutarı olabileceği geldi.
0
kibritsuyu
(15.10.25)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.