(6)
eski nufus kagitlarin damga rengi konusu
gecen gunlerde bir arkadas ile havadan sudan konusuyoruz, kendisinin yasi 45+istanbul dogumlu, kutuk dogu degil, safkan kurt. eski nufus kagitlarinda saf kurt isen kirmizi damga olur, cevirmeye girince kutuk istanbul olsa bile damga renginden dolayi bizi surekli ugrastirirlardi dedi. ben benim eski
gecen gunlerde bir arkadas ile havadan sudan konusuyoruz, kendisinin yasi 45+
istanbul dogumlu, kutuk dogu degil, safkan kurt.
eski nufus kagitlarinda saf kurt isen kirmizi damga olur, cevirmeye girince kutuk istanbul olsa bile damga renginden dolayi bizi surekli ugrastirirlardi dedi.
ben benim eski nufus kagidinda damganin mavi oldugunu cok net hatirliyorum.
bu benim baya kafama takildi, yok daha neler dedim zira bu baya acik acik adam fislemek demek, yemin ediyor.
babama sordum, kendisi 75 yasinda, bunu daha once hic duymadim dedi.
bunun dogrulugunu teyit edebilecek birisi var mi aramizda?
+1
sayenizde kürt olduğumu öğrendim.
+3
damga derken, arkada kimlik kartını düzenleyen memurun imzasının olduğu yerdeki damga mı?
tekirdağlıyım, sülalede bursa'nın doğusunda yaşayan yok. ama benim damga da kırmızıydı. google'da eski kimlik fotolarını aratın, hepsi kırmızı damgalı. açıkçası mavi damga var mıydı, ondan bile emin değilim.
baya tırt bir komplo teorisiymiş.
+1
bu renk farkı tamamen nüfus cüzdanını imzalayıp damgalayan memurun önüne devlet malzeme ofisi envanterinden o anda hangi renk ıstampa denk geldiyse onunla damgalaması sebebiyle oluyor.
+5
yok tabi ki öyle bir şey
"mağdurum da mağdurum"
+2
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(
13.10.25)
ben de saf kürtmüşüm demek, üşenmedim drivedan eski kimliğimi buldum kırmızı damga var ahah.
Doğuda falan doğmuş olsa o tarafa o renk damga gitmiş diyebilirdik ama İstanbul'da herkese ne varsa onu vurup geçmişlerdir yahu. Ben de Ege bölgesinde bir yerde doğdum, benim de kırmızıymış işte.
Bu arada çok daha basit bi açıklaması olamaz mı? Atıyorum saç modeli veya şive gibi şeylerden insan fişleniyor sonuçta.
+1
nhk ni youkosu
(
13.10.25)
eyw genjler.
bence de tirt bir teoriydi yine de bir sorayim dedim..
0