[]

Bir Akıl Fikir Verin Lütfen

Selam ahali,

Üniversite 3. sınıfı okuyacam eylülden itibaren. Daha önce 2 sene başka bölüm okuyup bıraktığım için bu yıla kredisiz başlayacam. Maalesef kredisiz eğitime devam etmem çok ama çok zor. Bu nedenle iş arayışı içerisindeyim.

Okuduğum şehirde iş çok ama maalesef part-time mantığı yerleşmemiş bir şehir. Herkes sabah 8 akşam 8 çalışmamı istiyor. Bu da maalesef okul nedeniyle imkansız.

Şimdi size vasıflarımı sayayım.

Çok iyi derecede bilgisayar bilgim var.
İngilizcem ana dilim gibi.
Nişanlıyım ve nişanlım ABD vatandaşı ve ABD'de ikamet ediyor.
İş tecrübesi olarak bir eğitim-öğretim yılı boyunca bir belediyenin sbs kursunda ingilizce öğretmenliği yapmışlığım var.

Şimdi bu şartlarda siz ne şekilde para kazanmaya çalışırdınız?

 
çeviri ve özel ders işine gir. part time kültürü yoksa özel ders kültürü de pek yoktur ama evde kalırsan komşularla samimi ol onların tanıdıkları kap hemen.


  • ayiadam  (21.07.10 18:03:38) 
Maalesef yurtta kalıyorum. Geçen sene çok aradım özel öğrenci ama bulamadım hiç. Çeviri işini ben de düşünüyorum. Bunla ilgili araştırmalar yapıyorum.


  • hayattan sikilan adam  (21.07.10 18:06:41) 
direk nikahı kıyıp es durumundan abd yap sen.


  • bryan fury  (21.07.10 18:23:23) 
ingilizcen ana dilin gibiyse, öğrenci aramaktan vazgeçme. üds-kpds gibi alanlarda ya da normal ingilizce eğitimi veren kurslara git. yarım günlük hoca alırlar. inglizce çok önemli dostum. kurslara git bak. el altından çok stajyer çalıştırıyor onlar.

özel öğrenci meselesine de aban. gazeteye ilan ver. oraya buraya ilan falan yapıştır. illaki bulursun.

ps: okulunu bitirmemezlik yapma sakın. en olmadı, bir arkadaşım şöyle yapmıştı: işlek bir lokantaya gitmiş. anlatmış durumunu, burs istiyorum demiş. birilerini bulabilirseniz, gibi. bizzat onlar burs vermiş iki yıl. insana zor gibi geliyor ama, öğrenci isen mecbursun. dilenmiyorsun üstelik, burs istiyorsun. burs veren vakıflarla da görüş, ingilizcen ile çeviri gibi şeyler de yapabileceğini söyle tabi. ama onun dışında özel burs da bulmaya çalış gerekirse. fakat o okulu bitir muhakkak.
  • lovemyself  (21.07.10 18:24:50 ~ 18:26:56) 
cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.. okulu bitirmeme gibi bir durum söz konusu olamaz. gerekirse günde tek öğün yemek yerim yurttan dışarı adımımı atmam ama yine de bitiririm bu okulu. dediğiniz şeyleri yapacam. zaten geçen sene bir dershane kurucusu bu sene belediye olmazsa gel bir görüşelim demişti. para vermeyi düşünüyorlar mı bilmiyorum ama bir gidip görüşecem.

diğer dershane ve kursları da gezecem bir güzel. inşallah bir yer kabul eder beni.

bu arada elxa,

ben daha önce başka bir iş için kyk bölge müdürlüğüne gittiğimde sormuştum. maalesef uzatmıyorlar :(
  • hayattan sikilan adam  (21.07.10 18:43:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.