[]

mac - windows network?

herkese merhabalar,

evde bir mac, 2 pc, bir tane de bu pclerden birine ethernet ile bağlı wireless router var.

öyle bir network kurmalıyım ki:
pclerden biri internete ethernet vasıtasıyla bağlansın
diğer pc ile mac internete wireless ile bağlansın
internete wireless ile bağlı olan pc ile mac birbirine lan kablosu(ethernet card) ile bağlansın.
bütün bilgisayarlar birbirini görsün.

şimdi 2 gün öncesine kadar bu bilgisayarlar arasında wireless network vardı zaten, ama hızı yavaş diye lan kablosu aldım bu mac ile pc'yi bağlamak için. şimdi pc'de de mac'te de "ayarları otomatik yap" diyince ethernet network'te sorun çıkıyor, windows "sınırlı bağlantı" diyor ethernet bağlantısına ve mac'ten dosya alırken wireless modem üzerinden alıyor(lan kablosu takılı olmasına rağmen). o yüzden kendim yapmam lazım sanırım ayarları.

bu yüzden, ethernet tcp/ip ayarlarımı nasıl yapmalıyım mac ve pc'de? ya da başka bir şekilde olacaksa bu iş, nasıl olacak bilen var mıdır?

modem(wireless router) zoom x6
wireless tcp/ip ayarları:

pc
ip 10.0.0.6
subnet mask 255.255.255.0
gateway 10.0.0.2
primary dns 10.0.0.2

mac
ip 10.0.0.5
subnet mask 255.255.255.0
gateway 10.0.0.2
primary dns 10.0.0.2


pclerde win xp sp2, mac'te te mac os x leopard yüklü

anlayan bir arkadaş yardım ederse çok sevinirim : )

not: mac'te file sharing ve windows file sharing açık : )

 
soruna belki cevap veremiycem ama ben mac ile ethernet uzerinden pc ye su sekilde baglaniyorum ;

finder sekmesinden go [ masa ustune tikla yukarda "GO" kismi gozukur ] > connect to server > baglanacagin bilgisayarin ismini yada ip sini yazarak baglanabilirsin ...

dedigim gibi senin soruna cevap veremedim ama belki isine yarar .... kolay gelsin (:
  • busuta  (12.10.08 11:19:42 ~ 21:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.