Giriş
(8)

Sizce Yeni Araba mı Yoksa Tamir mi?

elektr10
2015 model Otomatik Skoda Rapid Elegance Panaromic Cam Tavan. 1.4 TDI. 80 bin km'de.Geçen sene servisten sonra (triger kayışı değişti), arabayı çalıştırmaya başladığında 3-4 saniye tutukluk yapıp çalışmaya başladı. Yetkili servisteki arkadaş bunun normal olduğunu, zamanla düzeleceğini söyledi ama dü
2015 model Otomatik Skoda Rapid Elegance Panaromic Cam Tavan. 1.4 TDI. 80 bin km'de.

Geçen sene servisten sonra (triger kayışı değişti), arabayı çalıştırmaya başladığında 3-4 saniye tutukluk yapıp çalışmaya başladı. Yetkili servisteki arkadaş bunun normal olduğunu, zamanla düzeleceğini söyledi ama düzelmedi. Sonra geçen hafta yine servise götürdük ve 186.000 TL masraf çıkarttılar.

Özet olarak aracın yakıt sisteminde arıza var. Sürekli yakıt kesilmesi oluyor. Ön taraftaki yakıt kütüğünde bir silindirde yakıt kaçağı varmış, iki enjektörün değiştirilmesi gerekiyormuş.

Sizce takasta kullanıp sıfır bir araç mı alınmalı yoksa bu masrafı ödeyip yolumuza mı bakalım. Bu tamir edildikten sonra başka masraf çıkarmasından korkuyoruz. Ayrıca bu fiyat yetkili servisin fiyatı. Sanayi'de yaptırsak daha uygun ve sağlam olur mu acaba?

Konum: İstanbul
0
elektr10
(06.10.25)
en pahalı enjektör 30 bin tl.(sizinki daha ucuz olabilir.) ikisi 60bin 10 binde işçilik olsa 70 bine halledilir.
0
duyuruuser
(06.10.25)
@duyuruuser cevabını tikledim ama yeni versiyondan dolayı heralde tik yapmamış gibi görünüyor.
0
🌸elektr10
(06.10.25)
Alakasiz biri olarak ben de tikleyebildim ama sayfayi yenileyince kayboldu dogal olarak, normalde duyuru sahibi haric yapilamamali. Neyse 186 bin TL mi? Adamlar kafayi yemis diyorum. 10 yasina gelmis arac zaten servise elveda demek cok normal. Guvenilir ustalar var Istanbul'da, VW grubundan anlayan da biliyorum anadolu yakasinda, genel olarak guvenilir gordugum biri de var Maslak'ta.

Oncelikle bu durum triger seti degisiminden hemen sonra olduysa cok manidar. Triger ile alakali birsey boyle bir soruna yol acabilir mi emin degilim ama sonucta aracin mekaniginde onemli bir alan ve hataya da acik. Bence guvenebileceginiz bir ustaya sadece hasar tespiti icin tekrar inceletin. Yenilemek istiyorsaniz yaptirip sattiktan sonra yenilersiniz.
0
mbond
(06.10.25)
@mbond teşekkürler detay için. gerçekten kafayı yemişler bir daha doğuş grubuna da götürmem araç. biz de bir yer bulduk referansla atatürk oto sanayide vw yapan biri.

aracı teslim alacak usta ve 5.000 lira istemişler aracı teslim etmek için. bağırdım çağırdım 3500'e indiler.
0
🌸elektr10
(06.10.25)
eğer yaptıracaksan da fatura kesen bir servise yaptır. ben sanayide daha uygun diye motor yatak sarmasını yaptırdım. araç bir daha arıza yapsa hesap soracağım muhattap bulamam. enjektörde sıkıntı varsa ve eminsen değiştir. enjektörü değiştirip o kadar para bayıldıktan sonra araç motor arızası yaparsa masrafın daha da artar.
0
mikahakkinen
(06.10.25)
@mikahakkinen doğuş oto motordan şüphelendi ama temiz çıktı. motorda bir sorun yokmuş. dediğin gibi fatura kestirip yaptırmak lazım en azından elimde bir belge olsun. teşekkür ederim.
0
🌸elektr10
(06.10.25)
@mikahakkinen enjektörler pahalı olduğu için çalışıp çalışmadığı test edilmeden değiştirilmiyor.
bir makineye takılıp basınç testi yapılıyor.
fatura kesen yere yaptırmak tabi ki daha iyi.
0
duyuruuser
(06.10.25)
merak edenler için söyliyim 45.000 TL tuttu sanayide ve parça değişimine gerek olmadığını söyledi usta. 6 ay da garantisi var dedi.
0
🌸elektr10
(10.10.25)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.