Giriş
(6)

Neden tuşlu telefonlar artık yok?

messina123
Eskisi gibi tuşlu, bugünkü gibi akıllı telefonlar neden hiç düşünülmüyor?
Eskisi gibi tuşlu, bugünkü gibi akıllı telefonlar neden hiç düşünülmüyor?
0
messina123
(22.09.25)
var ama çok az. talep az çünkü talep azsa neden arz olsun?

adamlar satamayacağı ürüne neden para harcasın? yaşlıların çoğu bile dokunmatik kullanıyor
dokunmatik telefonların kar oranı da yüksek
0
jelly bear
(22.09.25)
jb +1

talebi olmayan bir ürüne yatırım yapmak akıl kârı değil. Tek tük modeller var. Onlar da fazla bile çünkü satmıyor.
0
himmet dayi
(22.09.25)
Steve jobs'ın bir konuşması vardı. Blackberry ve iPhone'u yan yana getiriyordu. Telefon boyutları aynı ama ekran boyutları farklıydı çünkü Blackberry'nin klavyesi ekranın yarısını kaplıyordu. Temel problem, klavyenin siz onu kullanmadığınızda bile orada durması ve ekranınızın boyutundan yemesiydi. Şimdi ise klavyeye ihtiyaç yok çünkü hepsi ihtiyaç duyduğunuz vakitte dokunmatik ekranın içinde mevcut zaten.

Ek olarak "accessibility" özelliğinden tuşlu telefonlardaki gibi en temel app'leri ve özellikleri (arama mesaj vs vs ) kocaman hale getirebiliyorsunuz. Yaşlılar ve görme bozukluğu olanlar için böyle bir özelliği de var. Bu saydıklarım iPhone örneğiyle başladı ama günümüzdeki çoğu akıllı telefon için geçerli. Dolayısıyla ihtiyaç kalmadı tuşlulara. Çünkü ekranınızın boyutundan yiyor. Tablet kadar kocaman bir telefon da aşımak zor.

Ha tuşlu telefon ihtiyacınız varsa da satıştan hiç kalkmadı, amazon gibi mecralarda satılıyor.
0
bloodymoon
(22.09.25)
Abi tuş mu kaldı ya gözünü sevem. Mercedes mesela artık tablet ekran veya dokunmatikten ziyade eski tip switch on off yapabildiğin düğme gibi tasarımlara geri dönüş yapcakmış. Bence saçma. Dokunmatik bile değil artık gözümü takip eden kameralar olmalı baktığım yer kendiliğinden seçilmeli vs. Sesli şekilde klimayı kıs komutu verince anlayıp ayarlayacak falan, bunlar mümkün artık ve var. Böyle teknolojiler varken tuşa basma isteği gibi senin isteğin de.
0
vedatchilipeppers
(22.09.25)
Akıllı telefon dolaylı zorunlu gibi bir şey oldu, açıkça kullanmamak yasak demiyorlar ama yaşam ona göre organize oldu ve çoğunluk de benimsedi, onunla da ilgisi var. Bir cep telefonu numarası hattı sahibi olmak için de aslında aynı şey geçerli.
0
encokbenisevinnolur
(23.09.25)
hala tuşlu telefon üretiliyor ama çok az miktarlarda.

@vedatchilipeppers araba sürerken dokunmatik ekranda nereye dokunacağına bakman lazım, sürüş esnasında bu çok tehlikeli olabiliyor, fiziksel tuşlara bakmadan da basabiliyorsun. bu durumdan çok şikayet var. ben de arabalarda dokunmatik yerine fiziksel tuş olsun isterim.
0
duyuruuser
(23.09.25)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.