Soruşturma aşamasında atanan avukat iddianame hazırlanana kadar görevlidir. Ancak özel bir muamele beklemek gerçekçi olmaz. İfadeye katılır, taktik verir, sonra kağıt üstünde takip eder. Kişi cezaevindeyse ziyaret etmez, ekstra ücretini alır. Ya da sürekli dosyayı takip etme beklentisi içinde olunmaz.
Cmk avukatıyla ifadeden sonra özel bir anlaşma yaparsanız elbette özel dosyası gibi ilgilenir.
Ancak cmk dan gelen avukat %80 ihtimalle kıdemsiz olacaktır. Gerçekten işinin ehli ceza avukatlarının cmk sistemini aktif edecek vakti yok. Ben ceza ağırlıklı çalışıyorum. En son 4-5 sene önce aktifleştirmiştim, pandemide evlere kapanınca biraz hareketlilik olsun diyeydi.
Hayati bir dosyaysa araştırın ve kendiniz bulun. Cmk dan isterseniz ve enerjiniz tutarsa güven verirse elbette onunla da devam edilebilir. İşini çok iyi yapan tecrübeli olanlar da var.
0