Giriş
(6)

arkadasin basarisini cekememek

sonsuz
bir insan neden arkadasinin basarisini cekemez?onun yaptigi her sey samimiyetsiz gelir? sürekli onu takip eder, onunla ilgili internette arastirma yapar? mesela abd'ye gider sen nasil gittin arkadasim diye sormak yerine baskalarina nasil gitmis olabilir?? der.
bir insan neden arkadasinin basarisini cekemez?

onun yaptigi her sey samimiyetsiz gelir? sürekli onu takip eder, onunla ilgili internette arastirma yapar? mesela abd'ye gider sen nasil gittin arkadasim diye sormak yerine baskalarina nasil gitmis olabilir?? der.
0
sonsuz
(21.09.25)
Kıskançlık da kendi içinde ayrılır ya iyi niyetli de olabilir kötü niyetli de, ben kötü niyetli olan için fesatlığı kullanırım.
En yakın arkadaşım birkaç sene önce yurtdışına yerleşti bunu duyduğumda ilk önce onun için çok sevindim sonra kendim için üzüldüm.
Şu an yurtdışında yaşayan biri olarak birçok konuda çok daha rahat hareket ediyor istediği ülkeye tatile gidebiliyor mesela vize derdi yok, maddi olarak daha rahat mesela, her koşulda benden kat kat iyi durumda tabii ki kıskanıyorum ama içimden onunla ilgili en ufak bir negatif düşünce geçmiyor, çünkü benim bunları yapamıyor olmamın sebebi o değil.
0
mutekebbir
(21.09.25)
en yakın arkadaşının abd'ye nasıl gittiğini bilmiyorsa yakın arkadaş değillerdir zaten.
0
lazpalle
(21.09.25)
Kendimden örnek vereyim,

Benimle aynı eğitimi alıp İstanbul'da yaşayanların bir kısmı hayalimdeki işleri yapıyorlar. Yaptıkları işler görülüyor, rağbet ediliyor, beğeniliyor, vs. Benim derdim bu işleri Ankara'da yapmak, aynı kaliteyi burada sunmak istiyorum, ama yanıma arkadaş bulamıyorum, bulduklarım benim hayalimi gerçekleştirecek müziği yapmıyorlar, alakası dahi yok. Şu halde o İstanbul'daki arkadaşlarımın başarılarını gördükçe karnıma ağrılar giriyor, neden ben de yapamıyorum moduna giriyorum, sinirim tepeme çıkıyor ve tahammül edemeyip her şeyi kapatıyorum, dikkatimi başka yere veriyorum, kendi camiamdan da hiç kimseyi takip etmiyorum. Görmemek için.

Bu benimki hayal kırıklığı, cevherin işlenememesinden dolayı yaşanan değersizlik hissi ve yıkım. Ama anlattığın davranışlar biraz haset kokuyor. O davranışları yapan kişinin yaşadığı değersizlik duygusu bir duygu değil çok ağır bir saplantı halinde. Çünkü arkadaşının başarısını veya yaptıklarını olumsuz yormak sağlıksız bir ruh halinin göstergesi. Burada bir haset, bir kin ve belki de intikam duyguları var, neden takip ederek kendini dolduruyor diye düşündüm.

Yani pek arkadaşlık göremedim orada ben, biraz düşmanlık gördüm.
0
muhayyer divan
(21.09.25)
Söyledikleri inandırıcı gelmiyordur, bize danışmak istemiştir.
0
Kahvedesu
(21.09.25)
O kişiden arkadaş olmaz zaten önceden de değilmiş
0
pembediken
(21.09.25)
Bu arkadaş değil, 'tanıdık' oluyor bana göre...arkadaş olmadığı için de stalkluyor ve doğrudan sana sormak yerinde, 'arkadaş'larına seni soruyor.
Salla gitsin hayatından ve naifçe iç dünyandan çıkart bence
0
cccbehzatccc
(22.09.25)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.