[]

cocugunuzu ele verir miydiniz?

anne baba olarak liseli cocugunuzu evde birakip sehir disina cikmissiniz.

cocugunuz siz yokken evde parti düzenliyor. alkolün etkisiyle artan ses vs derken komsu ses yüzünden polise haber vermis. polis eve geliyor ve evin sahibi olarak cocugunuzdan telefon numaranizi alip sizi ariyor.

ilk soru: cocugunuzun evde parti düzenlediginden haberiniz var mi?

ne dersiniz?

sadece cok ses yapildiginiz biliyorsunuz ve alkolle ilgili durumdan haberiniz yok. cocugun parti düzenleyecegine de izin vermemissiniz zaten size sormamis bile.

 
Tabii ki hayır. Ne biçim soru bu sonsuz :)


  • gabe h coud  (05.09.25 23:15:26) 
never ever.


  • ala09  (05.09.25 23:20:28 ~ 23:21:08) 
cevaplari anlayamadim. haberim yok mu dersiniz yani? :D


  • sonsuz  (05.09.25 23:26:54) 
Haberim var der, sonrasinda aramizda hallederim. Polisle mi ugrasalim? Nooo.


  • Shepard  (05.09.25 23:32:35) 
bu ne saçma soru allasen ya. çocuğu kimin eline veriyoruz tam olarak ve ne için? reşit değil ve içki içiyor diye polise mi veriyoruz? bu suç değil. evde parti yapıyor diye komşunun eline mi veriyoruz? ne sebeple?

evde parti düzenlediğinden haberiniz var mı derken, çocuğun evde parti düzenlemesine izin verir misiniz anlamında mı soru?

anladığım kadarına cevap vereyim; çocuğum benden habersiz evde içkili parti düzenlerse döverim.
  • beyfendi  (05.09.25 23:33:35) 
@beyfendi, ben onu mu sormusum?

polise ne dersin diye soruyorum. cocuk sana parti yapicam bile dememis hicbir seyden haberin yok.
  • sonsuz  (05.09.25 23:38:50) 
Suç hikayesi gibi başlamıştı ya.. :)
ben o kadar kısa sürede çevirmez belli ederdim haberimizin olmadığını da kusura bakma komşu falan diyip çocuğu arardım.

  • anon1m  (05.09.25 23:42:14) 
ha senin ilk soru dediğin polisin anne babaya sorduğu soru mu? Haberim var ya da yok sonucu değiştirmiyor ki? Bu bir soru bile değil, çocuğuna söyle ses yapmasın konu komşuyu rahatsız etmesin anlamında bir ikaz. ele vermek yine mantıksız.

ikinci soru nerede? madem ilki var.
  • beyfendi  (05.09.25 23:48:38) 
çocuğum yok ama kusura bakmayın çocuklar evi boş bulunca cozurtmuşlar ben konuşurum onlarla bidaha olmaz, sizden de apartman sakinlerinde de özür diliyoruz derim. sonra çocuğu da biraz söylenirim.

ayrıca polis neden haberiniz var mı diye sorsun. oldu mk sayende işte var ya da yok ne önemi var sonuçta gürültü olmuş, şikayet olmuş. polis misin ahlak bekçisi misin sana ne haberim var mı yok mu bunu sormaya mı geldin? var desem beni alacaksınız yok dersem çocuğu mu alacaksınız bu nasıl soru?
  • ananiyimioguz  (05.09.25 23:52:24 ~ 23:53:43) 
@beyfendi, neyse ya sal. okudugunu anlayamiyorsan soruyu da cevaplamana gerek yok.


  • sonsuz  (05.09.25 23:52:45) 
@ananiyimioguz cok biliyorsun :D

amerikali polislerin bodycam videosunda gördüm bu olayi. polis direkt bunu sordu aileye önce. cocugunuzun su an evde parti vermesi sizin bilginiz dahilinde mi dedi.
  • sonsuz  (05.09.25 23:54:22) 
Haberim var derim.
Böyle durumlarda dışarı karşı çocuğun yanında olmak sonra cezalandırmak daha doğru diye düşünüyorum.

  • mutekebbir  (05.09.25 23:56:37) 
Ben okuduğumu çok iyi anlıyorum. anlamadığım için birden fazla kez okudum ve asabım bozuldu. amerika'daki olayı sanki olay tr'de yaşanıyormuş gibi anlatırsan böyle olur işte. oranın kanunu başkaa buranın başka.

ikinci soru neydi bu arada?
  • beyfendi  (05.09.25 23:58:08 ~ 23:59:09) 
@beyfendi, ömür törpüsü müsün ne ikinci sorusu?


  • sonsuz  (06.09.25 00:00:42) 
ikinci soru yok mu yani? "ilk soru" ile kastettiğin polisin ilk söylediği ilk sorduğu şey mi? bir ihtimal "ilk soru" polisin anne babaya söylediği şeyse eğer soruyu cevaplar ikinci soru neydi memur bey diye sorarım.


  • beyfendi  (06.09.25 00:03:41 ~ 00:06:05) 
@beyfendi öl geber lan, bırak peşini işte.


  • Shepard  (06.09.25 00:06:44) 
@beyf, gidip chatgptyle konussana


  • sonsuz  (06.09.25 00:07:06) 
abd yi nereden bilelim hocam, burada böyle bir şey soracaklarını düşünmüyorum yetkili biri varsa cevaplasın


  • ananiyimioguz  (06.09.25 00:09:45) 
@Shepard xd

soru sorarken lütfen dikkatli olalım
  • beyfendi  (06.09.25 00:09:46 ~ 00:10:38) 
soruyu okuyunca bana biraz senaryo abd'den alinmis gibi geldi. türkiye'de bunun suc kapsamini tam olarak bilmiyorum ama abd'de yasi kücük cocuklara alkol saglanmasi da suc. yani, anne ve baba evde yokken cocuk kisisi evde parti verip arkadaslariyla alkol aldiysa (evdeki alkolü kullandilar ya da 3. bir kisiden temin ettiler, fark etmez) anne ve baba gene suclu konuma düsebilir cünkü social host law diye bir kanun var.
anne ve babanin haberi dahilindeyse zaten anne ve baba burada minor'lara alkol saglamakla direkt suclanir.
türkiye'de de yasi kücük kisiye alkol vermek suctur ama polis genelde bunu sormaz. gürültü icin uyarir gecer.
cocugu ele verme durumum bulundugum yere göre degisir. abd'de ele verirdim, haberim yok derdim, en azindan social host law'dan para cezasiyla yirtardim, diger türlü sonuclar daha ciddi olabilir.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (06.09.25 00:27:14) 
Bu senaryoları bir yerden mi duyuyorsunuz yoksa gece bir anda aklınıza mı geliyor?


  • mikahakkinen  (06.09.25 08:37:12 ~ 08:46:29) 
@mikahakkinen, yasanmis bir olay bu uydurmadim


  • sonsuz  (06.09.25 11:45:11) 
ananiyimioguz +1
sivri sinek +1

ayrıca cevaplarda beyfendi'yi anladım ben. soru cidden saçma. polisin sorduğu soru değil, sizin ele verir miydiniz sorunuz saçma.

çünkü bu konuda bu soruya verilen cevap çocuğu ele vermek olmuyor. haberim vardı desem de yoktu desem de bir şey değişmez çünkü. haberim yoktu desem çocuğu parti verdi diye hapse tıkmayacaklar ya. anasından babasından izin alınca gürültü yapma hakkı da doğmuyor zaten. her türlü giren bana girecek çünkü yetişkin olan benim sorumluluk bana ait.

ele vermek, çocuğa arka çıkmamak böyle bir şey değil.

bu olsa olsa kendini ele vermek olur. reşit olmayan çocuğun alkollü partisinden haberim var derseniz reşit olmayan çocuğa alkol sağladığınız için cezayı siz yersiniz eğer cezası varsa.
  • art cat chocolate  (06.09.25 13:22:03) 
millet önce polisin sordugu soruya sacma diyor. sonra abd'li polisin sordugunu ögrenince tamam o zaman senin sorun sacma diyor :D

polisin amaci partiyi dagitmak böylece gürültü problemini cözmek. evin sahibi anne-baba olduguna göre, polisin ikameti o ev olmayan kisileri evden atma izni var, eger aile hayir böyle bir partiye ben izin vermedim derse.

cocugunuzun parti verdigini polisten ögreniyorsunuz. aa nolcak cocugum parti verebilir mi dersiniz yoksa böyle bir seyden haberiniz bile olmadigi icin hayir partiden haberim yok evdeki herkes disari ciksin mi dersiniz.

ele vermek demek zaten islenen bir sucu aciga cikarmak ya da saklamamak demek. liseli cocuk zaten ailesinden gizli parti yaparak yapmamasi gereken bir seyi yapmis oluyor.
partiye izin vermis olsalardi da bu alkole izin verdikleri anlamina gelmiyor. ama aile bu durumdan dolayi suclanirdi. cünkü polis bu sefer de alkol yüzünden sorun cikarmaya baslardi partiyi dagitmak icin. sizin alkolden haberiniz yok ama sonuc olarak böyle bir tehlike var.

okudugunu anlamayanlar cevap vermese de olur. ben anlamadigim sorulara öyle yapiyorum uzun uzun cevap yazmak yerine.
  • sonsuz  (06.09.25 13:37:12) 
gürültü yapıldıysa, anne baba haberim vardı dese ne olur demese ne olur? sonuçta polis o gürültüyü mutlaka kesecek, illaki dağıtacak o partiyi yani. anne babanın haberi varmış tamam kudurmaya devam edebilirsiniz mi diyecek?

yani anne baba ne derse desin polis o gürültüyü sonlandıracak. çocuğu ele verip vermemek söz konusu değil.

partideki diğer çocuklar gitsin ya da kalsın kararının bu soruyla alakası yok. haberim yoktu ama kalabilirler de diyebiliriz polise. ele vermek değil bu. sonuç ve çocuk etkilenmeyecek.

ha haberim yoktu dediğinde çocuğu ters kelepçe ile götüreceklerse evet o zaman ele vermek olur.

polis bu soruyu sorduysa sadece aileye haber vermek ve ne yapılmasını istediğini sormak içindir bence. bir de ona göre aileye fırça kayacak olabilir. yani giren anne babaya girecek her türlü. kendinizi ele vermek olur.
  • art cat chocolate  (07.09.25 23:34:17) 
@art cat chocolate karsim burada sorun gürültü olmuyor zaten, resit olmamis kisilerin alkol almasi sorun oluyor. polis gürültü diye gitmisse bile, alkol alindigini gördügü an olay farkli bir boyuta evriliyor.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (08.09.25 00:14:40) 
ikinci soru nerede ikinci soru?


  • gabe h coud  (08.09.25 09:38:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.