[]

Marine edilmiş tavuk dondurucuya atılır mı?

Yoğurt, salça, baharat ve yağ içinde marine edilmiş çiğ tavuk göğsünü porsiyonlayıp dondurucuya atabilir miyiz? Tadında bir tuhaflık olur mu?

Maksat çıkarıp mikrodalgada çözdürdükten sonra soteleyip hızlıca hazor etmek.


 
Olur. Yoğurttan dolayı olur. Süt ürünü olduğu için etten çok daha çabuk yamulur diye düşünüyorum.


  • muhayyer divan  (03.09.25 16:19:22) 
Yoğurt şart değil, sadece salça, baharat ve yağ da yapabilirim. Amacım belli, hızlıca bir porsiyon pişirmek.

Dondurucuya uygub farklı marinasyon önerileri de alabilirim.
  • kibritsuyu  (03.09.25 16:24:36) 
mikrodalgayla çözersen sıkıntı olabilir, buzdolabında yavaş çözülsün
yoğurt ekleme bence de
tavuk taze - marine süresi min.şekilde buzluğa atman iyi olur
  • mantık  (03.09.25 16:27:10) 
Soteleyeceksen ufak parçalar halinde donduracaksındır, mikrodalgaya hiç gerek yok, pişirmeden yarım saat önce tezgâha çıkarıp yarı çözülmüşken pişirsen de olur.


  • kobuzchu kiz  (03.09.25 16:55:01) 
  • kobuzchu kiz  (03.09.25 17:01:00) 
Olur bence.

Bi de hızlı tarif için öneri: tavuku pprsiyonlayıp marine etmeden dondurursun. Çıkardığında sotelerken önden hazırladığın sosla sotelersin. Soya, fish sos, filan öyle bi sos hazırlayabilirsin. Acı tatlı veya tatlı ekşi sos da olur. Köri filan da olur.
  • benim bir gizli bildiğim var  (03.09.25 20:09:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.