[]

Un saklama kabı

Un koymak için bakliyat saklama kabı gibi ama daha büyük (10 lt) kap/kova arıyorum. Internette içime sinen bir ürün bulamadım. Plastikler önüme çıkıyor ama gıda depolamaya uygun mu yazmıyor. Mutfakta unu nasıl depoluyorsunuz?




 
annem kapaklı plastik kova (bildiğiniz su kovası) kullanıyor.

şunda gıdaya uygun yazıyor: www.hepsiburada.com
  • inheritance  (02.09.25 17:16:54) 
Valla ben de 3 kiloluk unu bir poşetin içine oturtup ağzını bağlıyorun onu da emaye bir tencerenin içine koyup kapağını kapıyorum şimdiye kadar kurtlanma kelebeklenme yapmadı

internetteki plastik saklama kapları genelde gıda kullanımına uygun
  • grimavi  (02.09.25 17:38:06) 
  • Mirket  (02.09.25 17:39:40) 
www.trendyol.com
www.trendyol.com
Şöyle büyük saklama kapları var. (Aramada önüme çıkan ilk iki linki paylaştım, fiyatları iyi mi yüksek mi hiçbir fikrim yok.)

Edit: İlk cevapta da aynı markanın ürünü varmış :)
www.trendyol.com
Ben şu boy kaplardan kullanıyorum. Ama unu en fazla 2 kiloluk paketlerde alıyorum ve önce buzlukta 4-5 gün dondurup sonra saklama kabına alıyorum çünkü burada (İzmir) çok çabuk böceklenebiliyor un.
  • kobuzchu kiz  (02.09.25 18:04:54 ~ 18:09:50) 
un saklama kabi alirsaniz tavsiyem dar agizli bir kap ya da kavanoz yerine kapagi tamamen acilabilen bir saklama kabi almaniz olur. www.ikea.com.tr bu un elekleri kaba rahatca sokulup cikarilabilsin. bir de ben kürek kullaniyorum un icin, cok rahat oluyor.
ben suna benzer bir kap kullaniyorum, gidaya uygun: www.amazon.com.tr
tek farki benimkinde tasima kulbu da var. belki biraz arasaniz bulursunuz öylesini de.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (02.09.25 18:22:30) 
En sağlıklısı ham bez dedikleri beyazlatılmamış pamuk kumaştan keseler dikip unu onun içine koyup derin dondurucuda saklamak, evde büyük çaplı derin dondurucu varsa yani. Yine de kıllanıyorum dersen sıkıştırılmış kaya tuzları var onlardan aralara atılabilir. Bunlar annemin taktikleri ha, getirip sana sattım :)


  • muhayyer divan  (02.09.25 18:31:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.