[]

Viyana yakını gidilebilecek yer

Merhaba, eşimin doğumgünü kutlama amacıyla 3 gün Viyana’da olacağız. 3 günün bir gününde Viyana’ya yakın tren ile ulaşım sağlayabileceğimiz bir gün konaklayabileceğimiz şirin güzel bir şehir veya keyifli bir köy gibi biryer arıyoruz, tavsiyelerinize açığız.




 
hallstatt tabii ki.

alternatif olarak prag ya da budapeşte.
  • jelly bear  (02.09.25 11:55:53 ~ 11:56:12) 
Geçen ay kano için mondsee diye bir yerde kaldım.salzburg a da çok yakın.gündüz mondsee de tekne turu falan yapıp,akşam salzburg ta kalınabilir.


  • duptıs  (02.09.25 12:40:06) 
köy dediğiniz için yukarıdalara ilave olarak 2 - 2.5 saat mesafede "grüner see" isimli harika göl ve çevresindeki pansiyonlara bakabilirsiniz.


  • awlmi  (02.09.25 13:31:28) 
hallstatt, mondsee vs Viyana yakini degil tabii. trenine göre 3.5 ile 5 saat arasi yol sürüyor ve en az bir defa aktarma yapmak sart. grüner see'de ise dikkat etmeniz gereken sey gideceginiz tarih. sayet ekim'den sonra ise gidis tarihiniz haftasonu grünersee'ye otobüs yok.

viyana yakininda en güzel yerler bana kalirsa semmering, payerbach, reichenau an der rax, baden bei wien. 45 dk ile 1 saat 15 dk arasi ulasabileceginiz, aktarmasiz varilan yerler. buralar, tarihsel olarak da viyana elitinin tatil ve nekahet icin gittigi, sifali sulari, ormanlari ve daglari bulunan yerler. doga yürüyüsleri, termal havuzlar, güzel manzaralar, iyi sarap ve sakin yerler.
bu saydigim tüm yerler unesco dünya mirasi listesinde. baden termalleri sebebiyle, payerbach, reichenau ve semmering ise ayni cati altinda semmeringbahn sebebiyle listede.

daha ilginc bir seyler istiyorsaniz icinizi ne kadar acar bilmiyorum ama stift göttweig var. yaklasik 1.5 saat kadar mesafede, unesco dünya mirasi listesinde bir manastir ve kendi oteli var. manastirin cevre kasabalari ve dogasi cok güzel. ayni zamanda gene manastira ait cok büyük baglar oldugu icin bol bol sarap da icebilirsiniz.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (02.09.25 14:04:13 ~ 14:30:22) 
asla bratislavaya gitmeyin diğer her yer olur.


  • denizmaniaherif  (02.09.25 14:17:48) 
hallstatt'i kendi adima onermiyorum, kalabalik - ozellikle cinliler tarafindan isgal edilmis- fazlasiyla overrated bir yer, Avusturya'da cok daha guzel ve keyifli goller var ayrica ulasimi en iyi ihtimal trenle aktarmali 4 saat . onun yerine trenle prag'a gidin daha keyifli ve direk.
grunersee guzel secenek araba varsa.
yilin hangi ayinda viyana'da olacaginiza bagli olarak Wachau bolgesi cok keyiflidir, ya da Weinstraßen in der Steiermark. Goller icin Salzburg bolgesi golleri cok guzeldir.
  • kassiopeia  (02.09.25 14:25:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.