Şiddetin tarihçesi diye bir film vardı o aklıma geldi dkdks konuyla ilgili öneririm.
Neyse, açtığın başlık ve cümlelerin doğal şiddet uygulamaları. Her birimizin okuduğu ekranın parlaklığı vb ne bağlı olarak gözümüzdeki ilgili hücrelere şiddet uyguluyor ki okuyabiliyoruz (bunu bilmeden başlığı açmış olma ihtimalin yok, şayet görme engelin yoksa), devamında "karşına almak" bir şiddet biçimi, aktif/overt olandan ziyade olası içeriğine göre reactive abuse (tepkisel istismar), pasif agresyon (bastırılmış ve inkar edilen şiddet dürtuleri) veya provokasyon içerebilir.
Devam ediyorum,
"Siz ne diyorsunuz? Biraz düşünerek derseniz bizim de sinirimizi bozmamış olursunuz.
Teşekkürler."
Bu kısım verdiğim örneklerin hepsini içeriyor ama yapısal olarak pedagojik tonda bir istismar türü bu. Çünkü hem tartışmaya açık olduğu bariz kavramlar içeren bir topic başlatıyorsun (şiddet kavramı oldukça tartışmalıdır, a priori niteliğinde bir görüş bulamazsın; felsefe, psikoloji, fizik istediğin kadar karıştır literatürü) hem de olasi muhataplarına senin zihinsel/duygusal konforunu koruma görevi yükleyip, aksi takdirde onu "sinirini bozan" olarak itham etmekle tehdit ediyorsun.
Şu aralar her insanda olan doğal şiddet durtulerini inkar edip aziz şovu yapan, bunu yaparken asıl şiddet faili kendisi olan birine bu tür sözler söyleyesim vardı, epey ferahladim, konuşma alanı açıp bu ihtiyacımı karsilamama vesile olduğun için teşekkür ederim :)
0