[]

bu bir sağlık sorunu mu

cevap evet ise hangi branşa ne diyerek kontrol ettirmem lazım?

şöyle ki; 5 dakika bile otursam, ayağa kalktıktan sonra acaip kalça diz ayak ağrısı oluyor. ama hissi böyle hamlık gibi, sanki 3 saattir yürümüşüm de, biraz oturduktan sonra tekrar ayağa kalkmışım gibi (bildiniz değil mi o hissi?)

ve her gün, her harekete geçince böyle son 3 haftadır. öyle arada bir gelen bişey değil.
ama biraz yürüdükten sonra sanki biri düğmeye basıyor, ne hamlık ne ağrı ne sızı kalıyor ta ki tekrar oturana kadar.

sorun ne olabilir? hangi doktora nasıl anlatılır ki bu durum? başlarda umursamıyordum ama artık iyiden iye rahatsız edici bir hal aldı.

 
Bircok farkli sey olabilir. Romatolojik belki de.

Ben olsam ilk once fizik tedavi doktoruna giderdim. en genis kapsamli inceleyecek o cunku. Duruma gore kendi tedavi eder ya da Ortopedi veya Romatolojiye gonderir.
  • nuevo  (19.08.25 11:31:41) 
Bir ay günde 15 er dakikalık bir mobility hareket serisi yaparsanız bir şeyiniz kalmaz gibi duruyor.

Yine de bir hekim görsün derseniz FTR uzmanına görünün.
  • Mirket  (19.08.25 11:31:45) 
Benim de aklıma romatolog geldi ilk


  • kisa  (19.08.25 11:43:59) 
Sabah 20 akşam 30 dakikalık yürüyüş halleder o işi. Beden de sorun yok. Hareketsizlik.


  • luluki  (19.08.25 11:47:57) 
@luluki o kadar da hareketsiz değilim ya. haftaiçi 6-8bin atıyorum ortalama, haftasonu daha fazla. spor yapmıyorum ama. veya odaklı olarak yürüyüşe çıkmıyorum evet.


  • gobekliraki  (19.08.25 11:49:41) 
kan değerleri veya kan dolaşımı ile ilgili de sorun olabilir. kan değerlerinin (özellikle hemoglobin) yüksek olması bu tarz etkiler yaratabilir.


  • shadowfollower  (19.08.25 12:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.